Het is niet zo moeilijk om verliefd te worden op de Familie Buitenhuysjes. Vier huisjes hebben Tobias en Marielle nu in totaal. Drie in Venhuizen (Noord-Holland) en een in Schaijk (Brabant). En alle vier huisjes zijn supermooi, mega kindvriendelijk en gemaakt om te relaxen. Wij verbleven in huisje nr. 20 (dat is het huisnummer) in Venhuizen.

Op naar Venhuizen

Ik had het Familie Buitenhuys huis gereserveerd toen de oudste officieel nog twee studiedagen zou hebben. Maar toen kwam de lockdown, scholen gingen dicht, en na lange tijd weer open en de studiedagen werden geschrapt. Maar mooi dat dit onze vakantieplannen niet zou dwarsbomen. Na zoveel weken thuisonderwijs kon dit er ook nog wel bij. En bovendien was het vooruitzicht om -na weken tegen dezelfde muren aan te kijken- eens op een andere plek te zijn best prettig. Helemaal als je in een huis komt waar je uitzicht vooral natuur is. Huisje 20 ligt namelijk op een kleinschalig parkje, aan een lange laan, met als achtertuin een sloot en weilanden. Vanaf de ontbijttafel zie je hier dus de hazen en reigers voorbij komen. Maar even terug naar die studiedag die geen studiedag was: onze 6-jarige had in eerste instantie helemaal geen zin om weg te gaan. Er lag een dik pak sneeuw en hij wilde bij zijn vriendjes blijven. Mopperend zat hij in de auto bij zijn bad ass ouders die weer eens weg wilden. Totdat we aankwamen…

Super kindvriendelijk huisje

‘Hee, een trampo in de tuin! En een glijbaan! En er ligt ijs op de sloot!’ Eenmaal binnen troffen zijn kleine zusje en hij bergen vol speelgoed aan. Het meeste handig verstopt in grote lades onder de bank. Het was alsof ze in een snoepwinkel waren beland waar alles gratis was. Alles moest worden getest en ze renden als dolle honden door het huis. ‘Dit is het leukste huisje ooit mam!’ zeiden ze. En zo was die stomme vakantie ineens superleuk geworden. Dat snap ik ook heel goed, want het huisje is inderdaad mega kindvriendelijk. Er is speelgoed voor alle leeftijden, er liggen knutselspullen en er kan op de muren gekrijt worden. In de kinderslaapkamer liggen leuke boekjes en de hangstoel nodigt uit om heerlijk in te schommelen. Gelukkig was het voor ons volwassenen ook goed toeven. Ik was bijvoorbeeld als een kind zo blij met de stapel oude VT Wonen magazines. En het huisje ziet er gewoon supergezellig uit. Ons huisje is de oudste van de vier Buitenhuysjes, maar ook de grootste. Er zijn drie slaapkamers en de tuin is behoorlijk groot. We hebben de andere twee huisjes van Familie Buitenhuys op dit park ook gezien. Die zijn kleiner qua oppervlakte (ook de tuin) maar zeker zo geweldig!

Welk Familie Buitenhuys kies je?

Stel nu dat je in een Familie Buitenhuys wilt logeren, maar je weet niet welke je moet kiezen. Dan help ik je door hieronder een paar korte kenmerken op een rij te zetten.

Huisje 20: het grootste en oudste huis, super gezellig en van alle gemakken voorzien. Beetje een scandinavische sfeer met ruime tuin en trampoline. Geschikt voor 6 personen (max 4 volwassenen), dus perfect voor grote gezinnen of als opa en oma meegaan.

Huisje 7: dit huisje ligt op hetzelfde park als huisje 9 en 20. Het is door Marielle en Tobias zelf ontworpen. Heel bijzonder is de glazen kas achter het huis. Met houtkachel en uitzicht op de weilanden. Als je wilt kun je hier slapen, maar er is ook een slaapbank die als extra slaapplek dient. Geschikt voor 4 personen (max 2 volwassenen).

Huisje 9: dit huis ligt naast huisje 7 en is eveneens geschikt voor 4 personen. Dit huis wil je als je droomt van badderen met uitzicht op de natuur. Het huisje kenmerkt zich door veel ramen, stalen deuren en warme kleuren. Het is net als de andere huisjes creatief ingericht met als kers op de kindertaart ringen aan het plafond om lekker te zwieren. (of je armspieren te trainen ; ))

Huisje Schaijk: het enige Buitenhuys in Brabant. En meteen de nieuwste in de reeks. En wat voor een! Als ik nog eens naar een Familie Buitenhuys ga, wil ik deze proberen. De inrichting, de ruime tuin, de sauna, het bad op pootjes, de poort die nergens voor dient maar toch tot de verbeelding spreekt: ik vind het geweldig! Ook dit huis is voor 4 personen geschikt. Het ligt op een wat groter park met een zwembad, niet ver van dit leuke plekje.

Verder hebben alle huisjes een voorraad kinderspeelgoed en zijn ze allemaal super creatief ingericht.

Sneeuwgeluk

Toen wij in huisje 20 zaten, hadden we het geluk dat er sneeuw en ijs lag. Zoooo mooi! Het was steenkoud buiten, dus de kapstok in de gang hing vol met skipakken en dikke jassen, maar man wat gaaf. We konden achter ons huisje meteen de sloot op om te schaatsen om daarna lekker warme chocomelk met slagroom te drinken in het warme houten huis. Of op de stoeltjes buiten… Wat een fijn plekje is dat zeg. Dat uitzicht! Ik kan me heel goed voorstellen hoe leuk het hier ook in de zomer moet zijn. Nu hebben de kids de trampoline en glijbaan nauwelijks gebruikt (veel te druk met sleetje rijden van de dijk), maar dat zal in de zomer vast anders zijn. Genoeg reden dus om nog eens terug te komen. Al denk ik dat ik dan naar Schaijk ga, want ik vind het ook wel leuk om weer iets anders te proberen. Een ding weet ik zeker: ik zal de kinderen en onszelf een enorm plezier doen om weer naar een Familie Buitenhuys te gaan. Want eenmaal thuis mopperden ze alweer: dit huis is lang niet zo leuk als het vakantiehuis…

www.familiebuitenhuys.nl