Het is een beetje stil op mijn blog. Dat komt eerlijk gezegd doordat ik nogal in mijn roze baby cocon zat/zit en niet heel veel ben weggeweest. Of daar verandering in komt? Ja! Ik ga zelfs voor het eerst zonder Lola op pad. Maar eerst nog even wat babypraat! De afgelopen zeven maanden met Lola zijn voorbij gevlogen. Van een ienieminie baby’tje van 2800 gram is Lola nu een bolle baby die al begint te kruipen. Hier hangwiegje hebben we net verruild voor een ledikant (ze paste er niet meer in!) en toen dacht ik: tijd om hier eens wat te delen. Want nadat ik jullie een kijkje gaf in ons huis, is het nu tijd voor een kijkje in de (best wel kleine) babykamer.

Lola’s mini babykamer

Zei ik babykamer? Eigenlijk is kamer een groot woord. Het is meer een hoekje. Lola slaapt namelijk nog bij ons op de slaapkamer. Rooming in heet dat deftig. Maar eigenlijk is het gewoon noodzaak, omdat we nog moeten verbouwen en we nog geen extra kamer hebben. Stiekem vind ik het ook wel gezellig met haar erbij. En makkelijk! Ze wordt ’s nachts nog regelmatig wakker en nu zijn we snel bij haar.

kleine babykamer

Lola’s plekje is klein maar wel gezellig. De commode is ooit nog van mijn ouders geweest en heb ik geschilderd met krijtverf van Annie Sloan. Aan de zijkant maakte ik haakjes voor slaapzakjes. Het ledikant is van Ikea. Ik wilde een eenvoudig ledikant, zodat het niet te druk werd. Het luipaard dekbedje (met daarin een wollen dekentje) is al druk genoeg, haha. Om het in dierenstijl te houden, koos ik voor wat vriendelijke diertjes her en der. Een paar nieuwsgierige dierenkoppen aan de muur en een konijnenlamp van Heico op de wandplank. Dat konijn was als nachtlampje bedoeld, maar ik heb meestal het lichtgevende maantje aan de muur aan.

Voor op haar kamertje liet ik een foto op hout afdrukken van Lola en grote broer Olivier. De foto is afgedrukt op stoere planken en past goed bij de steigerhouten plank. Bij ons in de gang hangt een foto op forex van Griekenland. Ook mooi, maar deze robuuste stijl vind ik een leuk contrast met het schattige roze in het kamertje.

Over Griekenland gesproken… Deze slofjes kreeg ik van mijn ouders als souvenir uit Griekenland. Ik heb zelf al jaren van zulke sloffen, ooit meegenomen uit Kefalonia. Super lief! Ben benieuwd wanneer ze haar passen…

Tot zover Lola’s kleine babykamertje. En wat betreft de reisjes: ik vertrek over 2 dagen naar Sardinië om een reportage te maken voor een groot reismagazine. Ik ga dus echt voor werk en zonder gezin. En dat is best even wennen en ook een beetje moeilijk. Maar ik weet zeker dat het heel leuk wordt! Keep you posted!