Een van mijn favoriete Zuid-Franse stadjes is Collioure. Toen ik de badplaats vorig jaar bezocht, begreep ik goed waarom het zoveel schilders aantrok. Collioure is een picture perfect havenstadje. Met gekleurde huizen, veel bloemen, nauwe steegjes, winkels, galerieën en aantrekkelijke restaurants. Het plaatsje wordt omsloten door zee en kleine stranden. En dat maakt het tot een ideale vakantiebestemming. Omdat ik een bezoek aan Collioure wilde combineren met een verblijf op een rustige locatie in het binnenland, zocht ik naar een fijne kamer met zwembad. Toen mijn oog op de website van Le Chai Catalan viel, was ik verkocht. Wat een te gekke plek. De kamers zijn stijlvol ingericht met een mix van oud en nieuw. En de ruime tuin biedt een verkoelend zwembad en leuke zitjes in de schaduw. Helaas was Le Chai Catalan al helemaal volgeboekt en moesten we met minder genoegen nemen, maar een ding weet ik zeker: zodra ik weer in de buurt van Collioure kom, boek ik ruim op tijd een kamer op deze heerlijke plek!

Best thing: zwembad!
Prijs: 85 euro voor een kamer

www.chai-catalan.fr

hotel-chai-catalan-collioure-bb  chai-catalan-collioure-bb  chai-catalan-coulioure  collioure-vakantieadres