Thailand is groot en er is veel te doen. Ik help je een beetje kiezen met deze tips. Ze bevinden zich voornamelijk rondom Bangkok en het zuiden van Thailand, omdat dat de regio is waar ik heb rondgetrokken. Het nadeel: je mist het noorden, voordeel: deze dingen kun je goed zien en combineren in een reis van zo’n drie weken : )

Bekijk Bangkok vanuit een wolkenkrabber
Even de drukte vermijden en op chaotisch Bangkok kijken vanuit een wolkenkrabber van 309 meter hoog. De Baiyoke tower is de hoogste van Bangkok en heeft een skybar, waar je een cocktail kunt drinken. Deze krijg je gratis bij je entreegeld. Je moet geen hoogtevrees hebben!

IMG_0398


Neem de tuktuk

Beetje een standaardtip, maar toch… Een ritje met de tuktuk hoort er wel bij als je naar Thailand gaat. Even afdingen, want in eerste instantie is de ritprijs altijd te hoog.

IMG_0756

 

Lachen met monniken
Er zijn heel veel tempels in Bangkok. In heel Thailand trouwens. Als je ze allemaal wilt bekijken, heb je denk ik wel een jaar nodig. Mijn tip: neem het niet te serieus en houd het relaxt. Loop lekker rond, kijk om je heen. Ga af en toe gewoon even op een muurtje zitten en ga mensen spotten. Of nog leuker: monniken spotten. Zoals je ziet op deze foto, zijn ze moderner dan je denkt : )

IMG_1170

 

1237 treden naar de hemel
De Tiger Temple (of Tiger Cave) in Krabi bezichtigen was voor mij een ontzettende beproeving. Om er te komen, moet je namelijk 1237 treden beklimmen. Geen makkelijke kleine treden, maar ongelijke treden. In de extreme hitte. Ik was al kapot toen ik nog niet eens op de helft was. Ik heb heel vaak gezegd dat ik het opgaf, maar ik heb toch doorgezet. Vooral toen een oude monnik me inhaalde. Hij liep met een stok en was dik in de zeventig. Als hij het kon!!! Toen ik boven aankwam, en een halve fles water had gedronken, was ik blij dat ik had doorgezet. Wat een uitzicht! De ultieme beloning. Terug de trap af was gelukkig veel minder zwaar.

IMG_0591-2IMG_0595


Thaise massage

In Thailand kun je voor nog geen tien euro per uur de allerbeste massages krijgen. Beroemd en berucht zijn de Thai Massages, waarbij je in allerlei bochten wordt gewrongen, maar je spieren na afloop als nieuw voelen. Pijnloos is het niet. Maar je kunt ook gewoon voor een relax massage kiezen. Let er wel op dat je niet per ongeluk in een louche massagezaak met happy ending terecht komt…

IMG_0671

Chang en Singha op Tonsai beach
Railay Beach (vlakbij Ao Nang) staat bekend als het mooiste strand van Thailand. Maar het is er wel erg druk! In mijn ogen net zo mooi, maar wel een stuk relaxter is Tonsai beach. Hier heerst een hippiesfeertje. Er komen veel klimmers, die de enorme kliffen beklimmen en er zijn super leuke barretjes, zoals het barretje hieronder, waar je in een boot zit. De perfecte plek voor een Thais biertje!

P1020350

P1020382

 

Khao Sok
Nationaal Park Khao Sok mag je niet missen tijdens je reis door Thailand. Je kunt hier perfect hiken, kanoën en zwemmen in een rivier. De meeste accommodaties bevinden zich in het kleine, gezellige dorpje. Aanraders zijn de bungalows op palen en in bomen. Super gave en ultieme jungle experience. Wij kozen ervoor om een excursie over de rivier te doen, richting de huisjes in het water. Een boot voer ons naar deze fantastische plek toe. Deze huisjes kun je afhuren om in te slapen, maar mij leek het maar niks, met al die muggen daar. Onze excursie had ook nog als onderdeel een grottocht. Ik heb daaraan niet meegedaan en ben bij het meer gebleven om lekker te zwemmen. Achteraf was ik daar heel blij om, want toen de rest van de groep terug kwam, zagen ze allemaal lijkbleek. Wat bleek? In de grot woonde een king cobra. Zo’n gezellige (not) giftige slang. Hij was not amused dat zij hem uit zijn slaap haalden. Gelukkig liep het goed af, maar ik was zo blij dat ik er niet bij was. Helemaal niet omdat naast de cobra er ook spinnen en vleermuizen in de grot woonden. Iek.

P1020510
Sunset Ao Nang
Ao Nang is dé plek om de zonsondergang te bekijken. Wat was ‘ie mooi!!! Ao Nang is verder vreselijk trouwens. Heel druk en toeristisch, maar het is wel een perfecte uitvalsbasis om een bootje te pakken naar de meest geweldige stranden, zoals Tonsai en Railay.

P1020436
Koh Lanta
Een van mijn favoriete eilandjes was Koh Lanta. Hierover lees je meer in mijn eerdere blog, maar in het kort: Koh Lanta is gezellig druk zonder al te toeristisch te zijn. Je vindt er heel veel mooie hotels en leuke barretjes, waar je kunt chillen met verse kokosnoten en kunt luieren in hangmatten aan palmbomen. Tja, wat wil je nog meer?

bamboo bay koh lanta

IMG_0581 2

 

Snorkelen bij bounty eiland Ko Rok
Vlakbij Koh Lanta vind je het kleine eilandje Ko Rok. Dit is wat je noemt een bounty-eiland. Vanuit Koh Lanta gaan er dagexcursies naar dit kleine paradijs. Eerst nemen ze je mee om te snorkelen, om je daarna voor een paar uur af te zetten op Ko Rok. Maar eigenlijk wil je het liefst veel langer blijven. Dat kan! Het is mogelijk om te kamperen op Ko Rok. Niet voor hele grote groepen, maar voor een select gezelschap. Vraag op Ko Rok naar de mogelijkheden.

P1020242P1020213
Thais koken bij Time for Lime
Volg een kookcursus bij Time for Lime op Koh Lanta. Je leert niet alleen super goed Thais koken, de opbrengst gaat ook nog eens deels naar lokale animal welfare projecten. Je kunt bij Time for Lime ook slapen. En het is the place to be for heerlijke mojitos! Ik schreef hier al eens eerder over. Dus als je geïnteresseerd bent, lees dan deze blog.

IMG_1402

Dat waren mijn Thailand tips. Hier zijn nog tips voor accommodaties in Thailand.
Ik ben benieuwd naar jouw tips. Dus laat gerust een reactie achter!