Toen we op Koh Lanta in Thailand waren, wilden we heel graag Thais leren koken. Toen ik via internet Time for Lime tegenkwam, was ik helemaal in mijn nopjes: een kookschool + bungalows + animal welfare in één. Hier moest ik naartoe. Time for Lime wordt gerund door Junie Kovacs, dierenliefhebster pur sang. Zij trok zich het leed van de vele zwerfdieren op Koh Lanta zo aan, dat ze besloot er iets aan te doen. Ze richtte Lanta Animal Welfare op, een organisatie die zwerfhonden en katten opvangt en mishandelde dieren weer oppept. Ze doet dat met hulp van veel vrijwilligers en giften. Maar ook met de inkomsten die ze uit Time for Lime haalt. Alle winst van de verblijven in de bungalows en de kookworkshop gaat naar de Animal Welfare. Dat is fijn om te weten als je hier een kookles boekt.

IMG_1394

Wij hebben twee nachten in een bungalow van Time for Lime geslapen. Het was een basic bungalow met klamboe en een toilet dat je op z’n Thais moest doorspoelen. Prima. Elke bungalow heeft een eigen veranda met lekkere hangmat. Ik vond het heerlijk als er een katje op bezoek kwam om lekker te knuffelen. Vooral de kleine kitten die een paar keer per dag langs kwam, was onweerstaanbaar. Wat een dropje. Veel katten zijn hartstikke blij met wat aandacht en dat maakt dit concept zo leuk: als je van dieren houdt, heb je tijdens je verblijf hier een gratis knuffelmaatje en de dieren hebben er ook baat bij. De honden lopen niet los, maar kun je wel uitlaten. Graag zelfs.

bungalow-koh-lanta
IMG_0508

De Animal Welfare zelf is iets verderop op het eiland. Wij zijn er een halve dag naartoe geweest. Heel bijzonder om te zien. Zoveel honden en katten die aan hun lot werden overgelaten en nu weer een veilige plek  hebben gevonden. Veel van hen hebben echt geleden voor ze hier kwamen. Koh Lanta is een islamitisch eiland en volgens Junie vinden veel moslims honden onrein. Vandaar dat ze slecht behandeld worden. Wil je zelf iets doen voor dieren op Koh Lanta? Junie is bijna altijd op zoek naar vrijwilligers, dus meld je gerust aan.

IMG_1429 IMG_1417 IMG_1414

Ga je niet voor de dieren naar Time for Lime? Doe het dan voor het lekkere eten en de verrukkelijke mojitos. De kookworkshops zijn fantastisch. Je leert alle kneepjes van het vak. Welke smaken horen bij elkaar, hoe kun je het best snijden? Welke producten kun je ook in je eigen Toko vinden en welk merk is dan het meest authentiek? De gerechten ga je zelf ook nog mooi opmaken op een bord, zodat het niet alleen lekker smaakt, maar het er ook mooi uitziet. Als aperitief is een mojito aan te raden. Deze staan bekend als de lekkerste op heel Koh Lanta. Mee eens! Voor het restaurant (dat je trouwens ook kunt bezoeken als je geen kookworkshop volgt) is een klein barretje, half in het zandstrand. Zie de zon ondergaan en geniet van lekker eten en een fantastisch uitzicht op zee. Ik zal binnenkort een gerecht van Time for Lime op mijn blog delen. Zo kunnen jullie een beetje meegenieten.

1779185_10153824975980223_869491660_n

216216_10150560130895223_7140964_n

Best thing: katjes knuffelen!!
Prijs: vanaf 20 euro per nacht

www.timeforlime.net