Toscane staat bekend om haar mooie cipressen. Ik denk dat elke toerist wel zo’n mooie ansichtkaart koopt met daarop een van de perfecte cipressenlanen. Ik in elk geval wel. Maar veel leuker nog is zelf op zoek gaan naar de Toscaanse cipressen. Hieronder leg ik uit waar je de 5 mooiste postcardwaardige cipressen in Toscane vindt. Drie van de vijf heb ik zelf bezocht. En ik kan je vertellen, ze zijn echt de moeite waard!


La Foce
In La Foce vind je een van de bekendste cipressenlanen. De cipressen kronkelen in bochten omhoog en tekenen een landschap met kleuren die wel geschilderd lijken. Je komt bij La Foce als je van Pienza naar Chianciano Terme rijdt. Volg de Strata Provinciale della Foce en je kunt het niet missen. De omgeving van Pienza is sowieso het walhalla voor cipres-spotters.
IMG_9341

Bolgheri
In het plaatsje Bolgheri vind je een van de mooiste cipressenlanen van Italië, de Viale dei Cipressi. Deze weg is 4 kilometer lang en begint aan de kust en eindigt in het plaatsje Bolgheri. Als je met je auto over deze weg rijdt, en je ziet die metershoge oude cipressen aan weerszijde naast je, voel je je heel nietig. Bolgheri zelf is een leuk plaatsje met heerlijke wijnen.
bolgheri

Capella di vitaleta
Een van de meest fotogenieke kapelletjes in Toscane is Capella di Vitaleta. Je ziet deze kapel op heel veel ansichtkaarten. De ene keer omringd door bloemenvelden, de andere keer door vaal gras en op z’n mooist bij zonsondergang. Je vindt de kapel als je de weg neemt tussen San Querico d’Orcia en Pienza in de zogenoemde Orcia vallei. Tip: neem een verrekijker of camera met zoomlens mee, want de kapel ligt niet dicht langs de weg.
italie cipressen

Monticchiello
Een andere mooie cipressenweg vind je ook in de buurt van Pienza, namelijk zuidoost van het plaatsje Monticchiello. Als je Monticchiello binnenkomt vanaf de hoofdweg uit het zuiden, kun je hem als het goed is zien. Zelf heb ik deze weg gemist, dus als jij hem wel hebt gefotografeerd, stuur me gerust een foto!!!
monticchiello cipres

Pienza Farmhouse
Een boerderij en een paar cipressen. Meer heb je niet nodig om het perfecte plaatje te creeren. En dat is precies wat ze in Pienza zo goed kunnen. Als je de SS2 naar Pienza volgt, dan zie je net voordat je Pienza binnen rijdt, aan de linkerkant een van de mooiste boerderijen met cipressen. Een must-see!
pienza farmhouse 2

Wie weet er nog meer mooie plekken met cipressen in Toscane?