Afgelopen weekend brachten we door in Breda, in B&B Kleyn & Ko, gelegen in de leuke wijk Ginneken. Het was ons eerste nachtje weg met kleine Lola van 3 maanden. En het ging super. Ze is nu al een geboren reiziger. Kleyn & Ko is eigenlijk een B zonder tweede B, want je hebt wel het bed maar niet de breakfast. Maar daar staat tegenover dat je een heel mini-huis tot je beschikking hebt: woonkamer en badkamer beneden, slaapkamer met bureau boven. En als je wilt, kan er een babybedje worden bijgeschoven. In een aparte ruimte staan ook nog een koelkast en magnetron plus borden en bestek, dus iets simpels koken kan gewoon. Ook leuk is de tandem die voor je klaar staat, perfect voor als je even naar het centrum wilt fietsen.

 

 

Fijn terras

Ondanks dat het erg koud was, toen wij er waren, hebben we toch even gebruik gemaakt van het terras (met dank aan het buitenhaardje). Zomers is dit een ideale plek om de avonden door te brengen op de lekkere loungebanken. En om je dag fijn te beginnen met een kopje koffie, want jawel, Nespresso-apparaat is aanwezig! Kleyn & Ko wordt gerund door gastvrouw Anouk, die zelf in het bijbehorende huis woont. Je logeert als het ware in haar tuin, maar dan wel met alle privacy. Waar wij erg door verrast waren, was de leuke wijk. Ginneken zit een beetje aan Breda vastgeplakt. Het is een charmante wijk met veel mooie huizen en hippe winkels. Tip: loop de Ginnekenstraat eens af en laat je verrassen. Wij ontdekten onder andere café Moeke en Hawaiiaans eethuis Kahuna, voor de lekkerste Poké Bowls. En bij tweedehandswinkel Ins & Outs kocht ik een superleuk vest, maar had ik nog wel veel langer kunnen neuzen als man en kind het niet zat waren ; )

Dus ga je naar Breda, zet dan Kleyn & Ko op je lijst! Overnachten doe je voor 85 euro doordeweeks en 95 euro in het weekend.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

www.kleynenko.nl