Terwijl ik dit schrijf, zit ik op een vintage design bank, met uitzicht op het bos, terwijl op de achtergrond Louis Armstrong klinkt. Samen met vriendlief en de kleine logeer ik twee nachten in Huize Carmiggelt, een schattig houten huisje in het bos. In Huize Carmiggelt lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Alles is in jaren ’50 stijl. Nou ja, bijna alles. De keuken en badkamer niet, maar verder… Jaren ’50 meubels, jaren ’50 lampen, jaren ’50 schakelaars, jaren ’50  behang, jaren ’50 schilderijen, jaren ’50 boeken, jaren ’50 platenspeler en ga zo maar door. Ik zou bijna zeggen: het is alsof je bij je opa en oma op bezoek gaat, maar dat gaat in mijn geval niet op. Het huis van mijn opa en oma was echt niet zo hip. Want hoewel alle meubels oud zijn in Huize Carmiggelt, oogt het huis toch fris en smaakvol. Je kunt zien dat eigenaren Victor en Koos het met veel liefde hebben ingericht.

huisje-bos-limburg huisje-bos-limburg IMG_4658 IMG_4644 huisje-bos-limburg IMG_4757
Huize Carmiggelt ligt aan de rand van een vakantiecomplex in het Belgische Gellik, net over de grens bij Maastricht. Het park bestaat uit alleen maar houten chalets in het bos. Er is een grote speeltuin met aansluitend een openlucht zwembad. En voor wie honger heeft: een frituur. Omdat Carmiggelt aan de rand van het park ligt, kijk je vanaf je veranda aan de voorkant niet uit over andere huizen, alleen over een zandpad en het bos. Fijn! In het huisje is één slaapkamer, waar je net een babybedje kunt plaatsen als je, zoals wij, met een kindje komt. Verder is er een badkamertje en een ruime woonkamer met keuken en een secretaire waaraan je kunt schrijven. De ansichtkaarten en postzegels liggen zelfs voor je klaar en er is ook een oude typemachine. Erg leuk.

huisje-bos-limburg huisje-bos-limburg huisje-bos-limburg IMG_4685 IMG_4660

Ik heb hier nu twee nachten geslapen. En echt, ik ben heerlijk tot rust gekomen. Vooral vandaag. Gisteren zijn we nog naar het drukke Maastricht gegaan (10 minuutjes rijden), maar vandaag hebben we alleen maar gewandeld en zijn we lekker bij ons huisje gebleven. Juist omdat er weinig afleiding is, kom je tot rust. Je praat wat met elkaar, luistert naar muziek op de platenspeler, speelt een spelletje (ouderwetse spelletjes uiteraard), leest een boek en drinkt een glas wijn. Aan het einde van de middag kruip je onder het wollen dekentje en nestel je jezelf op het bankje op de veranda en luister je naar de vogeltjes en het ruizen van de bomen. Ik vind het wel wat hebben.

huisje-bos-limburg huisje-bos-limburg huisje-bos-limburgIMG_4713 slapen-in-bos-limburg

De omgeving hier is trouwens erg mooi. Je loopt zo de natuur in. Zomers (sowieso in juli) is er vlakbij een fruittuin, waar je zelf fruit kunt plukken. Het dorpje zelf stelt niet veel voor, maar er is een supermarkt (Spar), een snackbar en een café. Wil je iets meer vertier, dan is Maastricht heel dichtbij. Ook Aken is goed bereikbaar in ongeveer een half uur rijden. En wie van shoppen houdt: Maasmechelen is in de buurt! Met een kind naar Huize Carmiggelt gaan, is trouwens goed te doen. Maar omdat er maar één slaapkamer is, moet je kindje wel bij jullie slapen en dat is wel erg krap. Een kinderstoel is er ook niet, dus mijn tip is: neem er zelf een mee. Onze kleine man heeft het hier prima naar zijn zin gehad. Lekker rondkruipen en van de frisse boslucht genieten. De platenspeler vond hij erg fascinerend. En Elvis? Dat was meteen zijn favoriet. Dansen met mama op The King vond hij helemaal geweldig. Ik ga nog weer even een potje Mastermind spelen. Shirley Bassey op de speakers. Ik houd het hier nog wel even vol!

Best thing: dat je even terug in de tijd wordt geworpen en daardoor ook even terug bij je zelf komt.
Prijs: vanaf 200 euro voor een weekend en 380 euro voor een week

Nog een verzoekje: wil je als je hier boekt erbij vermelden dat je via mijn blog komt? Dan weten de eigenaren en ik hoeveel mensen via Your Future Postcard zijn gekomen en dat is altijd leuk om te weten.

www.huizecarmiggelt.nl

We maakten ook een filmpje van ons verblijf. Kijk je mee?

IMG_4654