Eerlijk is eerlijk: toen ik de naam Zuid-Tirol hoorde, dacht ik meteen aan oubollige Tiroler hotels met donkerbruin hout, roodgeblokte gordijntjes en koekoeksklokken. Zodra ik aankwam in Tirler Dolomites Living Hotel was mijn vooroordeel weg. Niets oubolligs aan. Hotel Tirler is een prachtig, modern, licht hotel in Alpe di Siusi. Toen ik aankwam, werd ik door een vlotte meid verwelkomd met een glas prosecco, dat ik heerlijk bij het zwembad buiten heb opgedronken. En dat in maart! In de sneeuw! Het meisje droeg weliswaar een geruite blouse, maar dan wel een hele hippe van Luis Trenker, een kledingmerk met een knipoog naar de Tirol-stijl.

IMG_6990
IMG_7004 Luis-Trenker-2011-101 IMG_4585 IMG_4599

De living van het hotel is modern ingericht, met veel sfeer. Zo is er een fijne haard, een boekenkast en er zijn lekkere loungestoelen. ’s Avonds heb ik me hier prima vermaakt met een glas wijn, terwijl ik mijn voeten warmde bij het vuur. Maar het meest relaxt vond ik de wellness. Niet alleen het zwembad en de sauna’s, maar vooral de ruimte met hang- en schommelstoelen. Hoe fijn is het om hier te liggen. Vanuit je stoel kijk je uit over de bergen en het witte landschap (in de winter althans, zomers zie je frisgroen gras en alpenbloemen).

IMG_7073 IMG_7064

Ik mocht slapen in de suite. Echt fan-tas-tisch. Nadat ik was rondgeleid en ik alleen in mijn kamer stond, heb ik een vreugdedansje gedaan en ben heel hard op mijn bed geploft. Niet alleen was mijn suite enorm ruim en mooi ingericht, het had ook een eigen haard, een houten bad (soort tobbe), een infraroodsauna (met muziek), 2 tv’s, een zithoek, inloopkast en een ruim balkon. Vanaf dat balkon zag ik voorbijgangers langs skiën. Super gezellig. Als iemand zwaaide, voelde ik me net de koningin.

IMG_6995 IMG_6994 IMG_7087 IMG_7080

De suite in Hotel Tirler is zeker weten de allermooiste, maar de gewone kamers zijn ook helemaal prima. Veel hout en natuurlijke materialen. Bijzonder is dat het hotel goed inspeelt op gezondheid, goed slapen en allergieën. Het pinewood zorgt voor een goede nachtrust, je kunt kiezen uit meerdere soorten kussens en er zijn geen schadelijke materialen gebruikt in meubels. Ook het restaurant aan de overzijde van de weg is geschikt voor iedere eter. Heb je een koemelkallergie? Dan neem je gewoon soja- of rijstemelk. En eet je geen gluten? Dan kies je een glutenvrij gerecht. Er is voor ieder wat wils.

HotelTirler7 IMG_7010 IMG_7005

Best thing: helemaal tot rust komen in de wellness en de heerlijke berglucht
Prijs: rond de 100 euro per nacht

Hier kun je boeken.