Ik wil eigenlijk het nieuwe jaar inluiden in de sneeuw. In een huisje met een open haard. Geen verplichtingen, gewoon wij drieën en misschien wat vrienden of familie. Overdag sleetje rijden en dan met rode neuzen opwarmen met warme chocolademelk. ’s Avonds spelletjes doen, lekker eten en wijn drinken bij het haardvuur. Omdat het in Nederland zelden sneeuwt op 31 december, zoek ik een sneeuwzeker locatie. Maar niet te ver weg. Sauerland it is. Voor die-hard skiërs is deze locatie misschien te min, maar voor ons ski-sukkels is het perfect. Vanaf half december heb je in Winterberg en Willingen sneeuwgarantie, dus een sneeuwballengevecht moet dan zeker kunnen. Helaas ben ik dit jaar te laat met boeken van een accommodatie, echt alles zit al vol! Maar ik heb voor volgend jaar wel iets op het oog: Landal Winterberg. Perfect voor gezinnen en mét zwembad.

In totaal biedt Landal Winterberg 200 sfeervolle chalets, van 4- tot 16-persoons. Een aantal chalets hebben een sauna en een zonnebank. Heerlijk, al wil ik vooral een huisje met open haard. Maar als ik mag kiezen, dan wil ik het natuurlijk allemaal ; ) Landal Winterberg ligt direct aan de piste en grenst aan prachtige wandelgebieden. Na het skiën lekker even in het verwarmde binnenbad, de sauna of bij de houtkachel en je bent zo weer opgewarmd. Ik wil!

Best thing: winter wonderland dichtbij Nederland.

Prijs: vanaf 250 euro voor een week. Kijk op de website voor actuele prijzen.