“Ik heb in zo’n gaaf hotel geslapen”, liet Puck, hoofdredacteur van Prestage magazine, me deze week weten. “Het Michelberger in Berlijn”. Ik heb meteen de site van het hotel opgezocht en geef haar gelijk. Dit is echt een bijzondere plek. Het hele hotel ademt design en creativiteit (de website trouwens ook). Een muur opgebouwd uit boeken, een lamp gemaakt van tijdschriften, lange tafels met bric-à-brac stoelen en een zogenoemde ‘hottometer’: Michelberger heeft het. De kamers variëren in stijl, maar ook in grootte. Zo zijn er eenpersoonskamers, tweepersoonskamers, vijfpersoonskamers… Ideaal voor als je Berlijn met vrienden wilt ontdekken en liever niet in een of ander aftands hostel wilt slapen.  Hotel Michelberger is gebouwd door een groep vrienden die het leukste hotel ooit wilden maken. Een plek waar vrienden kunnen blijven slapen en zich thuisvoelen. Dat is denk ik wel gelukt. Ik zal ook eens vrienden met ze worden! Heb ik meteen een goede reden om naar Berlijn te gaan.

Prijs: 70-180 euro per nacht
Best thing: dat je hier je ogen uitkijkt!

www.michelbergerhotel.com

michelberger-lobby michelberger-kamer michelberger-hotel-dansen