Een tijd geleden zocht ik een leuke slaapplek in Berlijn. Na wat Googlen, kwam ik uit bij het Huttenpalast. Hier slaap je binnen in een grote ruimte, maar dan in je eigen caravan, camper of houten hutje. Zo cool! Helaas waren alle ‘hutten’ al volgeboekt, dus moest ik op zoek naar iets anders, maar ik wil dit leuke plekje zeker delen en onthouden voor een volgende keer. Ik bedoel, hoe vaak komt het nou voor dat je in een caravan of woonwagen midden in de grote stad slaapt. Zonder dat je een nat pak krijgt als je je hoofd buiten de caravan steekt, want je caravan staat gewoon overdekt. En ’s ochtends loop je gewoon naar het Hutten-café, waar je een heerlijk vegetarisch ontbijt krijgt. Geen eieren met spek dus, maar wel biologische muesli en vers brood met huisgemaakte jam. Wil je toch het buitengevoel meemaken? Dan is er een mooie groene tuin vol met leuke zitjes, planten en een hangmat. Een ideale plek om je dag Berlijn te beginnen en te eindigen. Ik hoop hier ooit eens te slapen. Welke ‘hut’ ik dan kies? Misschien wel het Alterpalast, een houten hut met dakterras!

Best thing: kamperen zonder ongemakken
Prijs: 65 euro per nacht (voor twee personen) www.huettenpalast.de
hut-met-dakterras

huttenpalast-3

huttenpalast-cafe