Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik maak altijd heel veel foto’s als ik op reis ben. Een aantal foto’s plaats ik op dit blog, maar wat te doen met de rest? Vroeger – en dan praat ik nog over de tijd dat je analoog fotografeerde – schoot je één rolletje vol op vakantie. Die 30 foto’s die daarop stonden, plakte je met zorg in een fotoalbum en dat was het dan. Nu we allemaal digitaal fotograferen, maken we veel meer foto’s. Maar de meeste daarvan blijven gewoon op je laptop of pc staan. Zonde eigenlijk. Want juist met digitale foto’s kun je heel veel leuke dingen doen. Wat allemaal? Ik geef je enkele tips.

1. Maak een fotoboek
Om te voorkomen dat mijn foto’s maar een beetje verstoffen op de computer, maak ik elk jaar twee fotoboeken. Een voor de mooiste vakantiefoto’s en elk jaar een jaaroverzicht voor mijn zoontje. Dit jaar heb ik mijn album via Webprint gemaakt. Wat ben ik er blij mee! De foto’s zijn gedrukt op superdik papier en de kleuren zijn mooi helder. Echt een aanwinst. Ik laat het boek aan zo’n beetje iedereen die op visite komt zien, en krijg heel veel complimenten over de vormgeving van het boek.

img_1840

img_1842

Het maken van zo’n boek is super easy. Via webprint.nl kun je je een type fotoboek selecteren. Daarna vul je het boek van jouw keuze handmatig of je laat alle vakjes automatisch vollopen. Je kunt daarna nog effecten kiezen, achtergronden en leuke symbolen, zoals een hartje of een vliegtuigje. Ik schrijf zelf altijd een kort tekstje erbij, zodat het echt een boek met herinneringen wordt.

schermafbeelding-2016-10-17-om-21-47-09

 

2. Verstuur je foto als ansichtkaart

Ik stuur nog steeds regelmatig een kaartje vanaf mijn vakantieadres. Ik heb natuurlijk niet voor niets de naam Your Future Postcard gekozen ; ) Meestal struin ik lokale winkeltjes af voor een leuke kaart, maar dit jaar heb ik ook af en toe gekozen voor een fotokaart. Via Kaartwereld kun je online een kaart sturen met je eigen vakantiekiekjes erop. Dus stel: je maakt een selfie op een Thais strand. Dan kun je met je telefoon (met WiFi) in een paar klikken een kaartje maken van deze foto en deze naar je oma of beste vriendin sturen. Niet digitaal, maar als echte geprinte kaart. Superleuk!

schermafbeelding-2016-11-14-om-10-19-33

Ik maakte ook deze verhuisberichtkaartjes : )

14322648_1096462057074264_5376720344841435824_n

3. IXXI your photo

Ken je IXXI? Dit superleuke wandsysteem, waarbij je een soort kaartjes met x’jes aan elkaar bevestigd, waardoor een grote afbeelding ontstaat, is al jaren een van mijn favorieten voor in huis. Ik wilde al jaren zelf een IXXI bestellen, maar het kwam er steeds niet van, omdat ik geen keuze kon maken uit alle afbeeldingen. Je kunt namelijk kiezen uit de IXXI beeldbank, maar ook eigen foto’s uploaden. Het leek me superleuk om een mooie vakantiefoto te kiezen, maar ik kwam er maar niet uit welke. Toen we verhuisden naar ons nieuwe huis, wist ik ineens wel welke het moest worden: een afbeeldingen van een vaas met bloemen uit de collectie van het Rijksmuseum. Deze past qua kleur echt prachtig bij onze haard en ensuite deuren. Ik ben er super blij mee.
img_1796

Maar ik wil ook nog een keer een IXXI maken van vakantiefoto’s. Lijkt me heel gaaf in de hal!

ixxi ixxi2

4. Fotobehang 
In onze nieuwe keuken prijkt nu best tof fotobehang, uitgekozen door de vorige bewoners. Er staan allemaal flessen drank op, alsof je aan een bar staat. Het lijkt me leuk om binnenkort zelf fotobehang te ontwerpen. Misschien iets met natuur erop, of juist met mensen. Ik ben ook wel fan van dit soort plaatjes (gezien bij Depot Rotterdam) met vintage familiekiekjes. Er  zijn verschillende sites waar je fotobehang kunt bestellen. Op posters.nl kun je kiezen uit heel veel mooie prints, op Praxis.nl kun je ook behang laten maken van je eigen foto’s.
depot

5. Fotocadeaus
Sinterklaas en Kerst zijn in aantocht. Ik probeer dan altijd leuke, creatieve cadeautjes te verzinnen, die ook nog eens persoonlijk zijn. Zo maakte ik al eens een fotokalender voor mijn schoonzusje en een muismat met foto voor mijn vader. Dit doe ik meestal met behulp van sites als Webprint, Kruidvat of Hema. Hier kun je bijvoorbeeld een zelfontworpen etiket voor een wijnfles maken of een fotopuzzel. Ook leuk: een adventskalender met foto erop. Er is zoveel leuks te maken met je foto’s!
bottlelabel_carrousel

Wat ga jij met je foto’s doen?