Ik wil heel graag een keer naar Mexico. Nu was het plan altijd om dan naar het plaatsje Tulum te gaan. Dit is een hippie chic plaatsje in de buurt van Cancun, bekend om zijn mooie mayatempel op een rots. Maar sinds vandaag is er een droomplek in Mexico bijgekomen op mijn wishlist: Sayulita. En dat komt allemaal door dit hotel: Petit Hotel Hafa. Toen ik de foto’s zag, twijfelde ik even. Was dit wel Mexico? Was het niet ergens in Marrakech? Maar nee, het is echt Mexico. Het hotel heeft zes kamers, die verschillen in grootte en prijs. Voor airco betaal je iets extra. Alle kamers zien er tof uit, met heldere kleuren en knusse nisjes. Mijn favoriet is kamer 1, omdat je deze ruimte bereikt door een pad met hartjes op de grond te volgen. Romantisch! Verder is er een fijn terras vol mooie loungeplekken. Ik zie mezelf al zitten!

petit hotel d'hafa mexico Sayulita IMG_8478 Mooi hotel boho Mexico IMG_8473 Sayulita Mooi hotel in mexico

Maar nu is er een nadeel. De reviews op Tripadvisor zijn nogal wisselend. Sommige mensen zijn super enthousiast, anderen klagen over het straatlawaai en onvriendelijke eigenaren. Mmmm, jammer. Maar toch, als ik ooit echt naar Mexico ga, overweeg ik dit hotel zeker weten. En dan laat ik weten hoe het echt was. Voor de zekerheid boek ik dan gewoon niet meer dan twee nachten. En dan kan ik altijd nog naar dit megaluxe hotel: Haramara retreat, in hetzelfde plaatje… Wel iets duurder ; )

hotel in mexico yoga 485939_600515956641933_2111739484_n 1477951_789929177700609_1079453816_n

Best thing: die hartjes op de vloer en het daktterras!
Prijs: vanaf 70 dollar

Je kunt hier boeken

Het andere hotel vind je hier