Vijf jaar geleden ben ik een middag in het plaatsje Chipiona, vlakbij Cadiz in Andalusië, geweest. We vertrokken met de bus vanuit Jerez de la Frontera, waar we een hotel hadden geboekt. Waarom we helemaal naar Chipiona gingen? Dat was omdat we in het magazine van Vueling, waarmee we vlogen, een artikel zagen over mooiste stranden van Spanje. En daarin werd Chipiona genoemd. Ik scheurde het stukje uit en een paar dagen later vertrokken we dus richting dit mooie strand. We werden niet teleurgesteld. Chipiona is een leuk klein plaatsje, met een mooie vuurtoren en een bijzonder strand volrotsplateaus die met vloed overstroomden en met eb veranderden in minibaaitjes voor krabbetjes en kreeften. Helaas heb ik geen foto’s hiervan, want een paar dagen werd mijn camera gestolen in Sevilla : (
Goede reden om ooit nog eens terug te gaan naar Chipiona. En dan blijf ik ook meteen een nachtje slapen. Een erg leuke B&B hier is Chipibeach chez Flo. De B&B wordt gerund door de Belgische Miriam. Handig dus, want je kunt hier gewoon Nederlands spreken. In totaal zijn er vijf kamers. Twee voor twee personen, twee voor drie personen (ideaal als je met een kind reist) en een voor vier personen. Dit is de suite en deze heeft twee slaapkamers, zodat je ook met twee stellen kunt verblijven.

appartement-chipiona-bij-Cadiz

appartement-chipiona-Cadiz

Verder zijn er maar liefst drie terrassen. Ik houd zelf erg van dakterrassen en word van dit dakterras wel heel erg blij: een grote ruimte met lange eettafel, een buitenkeuken en fijne zitjes. Er is geen zwembad, maar dat is ook niet nodig want als je twee minuten loopt, sta je al op het strand.
appartement chipiona bij Cadiz

appartement chipiona bij Cadiz

appartement chipiona bij Cadiz

_DSC1973

chipiona

Best thing: hippe, frisse inrichting
Prijs: 75 – 85 euro voor de tweepersoonskamer

Nog een verzoekje: wil je als je hier boekt erbij vermelden dat je via mijn blog komt? Dan weten de eigenaren en ik hoeveel mensen via Your Future Postcard zijn gekomen en dat is altijd leuk om te weten.

www.chipibeach.com