‘Waarom zou je tijdens je reizen alleen overdag genieten van bijzondere ervaringen als je slaapplaats zelf al bijzonder kan zijn?’ Dat vind ik, maar dat vinden ook Casper en Renate van de blog Travel Addicts. Zij stelden dit lijstje met droomhotels samen. Oké, wellicht zijn niet alle slaaplocaties even budgetvriendelijk, maar toch zeker de moeite waard om te bekijken. Al is het maar om te kunnen blijven dromen….zucht.

El Cosmico

Stel, je bent de woestijn aan het verkennen waarom dan niet deze ervaring compleet maken door te slapen in een safari tent, tipi of een yurt bij El Cosmico. Wees gerust, dit zijn niet de doorsnee kampeertenten, ze zijn mooier ingericht dan menig hotel. En als kers op de taart kan je chillen in fijne hangmatten.

woestijn tipi


Kelebek Special Cave Hotel

Ooit al eens een nacht willen doorbrengen in een echte grot? Dan kun je naar dit hotel in Turkije. De kamers zijn ook nog eens ingericht met handgemaakte spullen van de locals. Eén van de kamers (lees: grotten) is zelfs omgetoverd tot een volledig Turks badhuis. Als dat niet relaxt thuiskomen is na een hete dag markten struinen!? Als Turkije niet  je ding is, kun je ook terecht in Jamaica.

grot kamer grot hotel

Tree House Lodge

De naam zegt het al hier slaap je in boomhut in een 100 jaar oude boom. Deze bijzondere slaapplek bevind zich in Costa Rica. Door middel van een hangbruggetje kun je bij je kamer komen (dus niet geschikt voor hoogtevrees 😉 ) Deze boomhut heeft ook nog eens uitzicht op het strand, kan het nog beter?

treehouse hotel costa rica

 

Cocoa Island by COMO

Van deze dromerige plek in de Malediven gaan de foto’s al jaren over het internet. Het kan ook niet anders want wie wil hier nu niet en paar dagen vertoeven? Wij wel! Indien je ergens een reserve vakantiepotje vindt is dit absoluut een bucketlist item om af te willen strepen.

como maldives

Palacio de Sal

Ooit al eens in een zoutsteen sauna geweest? Dit is net zoiets maar dan zonder de hitte uiteraard. Het hele hotel is gemaakt van zout. Wij vragen ons af: zou het ook zo ontspannen als de sauna variant? We gaan het hopelijk meemaken.

zouthotel 2

Ken jij nog slaapplekken die het bezoeken (of dromen) waard zijn?

 

Deze gastblog is geschreven door Travel Addicts.