Mijn vlucht naar Lissabon vertrekt om 6.15 uur vanaf Schiphol. Twee uur van tevoren aanwezig zijn betekent dus dat ik er om 4.15 moet zijn. Midden in de nacht! Ik vind 6.00 uur opstaan al erg, dus dit is een klein drama : ) En omdat ik uit Zwolle kom, is er nog een ander ‘probleem’. Hoe kom ik midden in de nacht op Schiphol? Nachttreinen rijden niet. De auto heb ik niet tot mijn beschikking. De oplossing? Een hotel vlakbij Schiphol. Met Ibis heb ik goede ervaringen, dus als ik zie dat zij een vestiging op Schiphol hebben, is mijn keuze snel gemaakt.

Het Ibis hotel ligt officieel in Badhoevedorp, 3 kilometer vanaf Schiphol. Vanaf de luchthaven vertrekt ongeveer elk half uur een gratis pendelbusje naar het hotel. En dus arriveer ik in mijn eentje rond 21.00 uur in het hotel. Het wordt een heel andere ervaring dan normaal, als het hotel onderdeel is van mijn vakantie. Nu is het echt een slaapplek voor een heel kort nachtje. Ik denk dat het dat voor alle gasten is, want als ik aankom en de lobby induik, waar ze een gezellige lounge hebben, zie ik veel mensen klaar zitten voor vertrek. En ik ken maar weinig hotels die een ontbijtbuffet serveren vanaf 4.00 uur ’s nachts. Ibis doet het!

Er zijn twee vestigingen van Ibis vlakbij Schiphol. Ibis budget en Ibis. Ik slaap in het budget hotel, dat je al boekt vanaf 49 euro per nacht. Mijn kamer is eenvoudig, maar prima. Met een douche, toilet, bed (met stapelbedje erboven) en een tv. Omdat de lounge in het iets luxere Ibis hotel gezelliger en mooier is, loop ik naar de buren van Ibis. Even een drankje drinken, mail checken (gratis wifi) en dan naar bed.

Mijn wekker gaat om 3.45 uur. Om 4.00 uur zit ik aan een broodje kaas en een koffie die heel hard nodig is. Jammer genoeg gaat de gratis pendelbus pas weer om 5.00 uur. Dat is voor mij te laat. Ik ga dus met een taxi. Nog best prijzig. 20 euro voor 3 kilometer rijden! Maar het is voor een goede zaak. Ik ga op persreis naar Portugal. In 4 dagen tijd ga ik samen met een groep andere journalisten en bloggers Centraal Portugal verkennen. Ik heb er zin in. Maar mag ik zo eerst nog even slapen in het vliegtuig?

IMG_0653 goedkoop hotel schiphol ibis

Best thing: lekker dichtbij Schiphol en niet duur.
Prijs: vanaf 49 euro per nacht

Hier kun je boeken.

www.ibis.nl

 

#Deze overnachting werd gesponsord door Ibis.