Op mijn koelkast hangen plaatjes van vakantiehuizen waar ik graag nog eens naartoe wil. Dit is er een van: The Lazy Olive, ook wel Podere Finerri genoemd. Waarom het huis twee namen heeft, weet ik niet, dus als ik hier ooit eens ben, ga ik het de eigenaren zeker vragen. Wat er zo leuk is aan dit vakantiehuis? Voor mij is het de combinatie van verschillende dingen: het belachelijk mooie uitzicht op de groene Toscaanse heuvels, de appartementen die prachtig authentiek zijn ingericht, de grote eettafel waaraan je met zijn allen kunt zitten onder een pergola, het zwembad, de ligging (niet ver van Siena) en de diertjes die vrolijk op het terrein rondscharrelen. Katten, honden, kippen… zo leuk! Ook het idee van de groentetuin waaruit je zelf verse tomaatjes en basilicum mag plukken voor de lunch spreekt me aan. Net als de kookcursus die je hier kunt volgen, of de olijven die je in het najaar kunt helpen oogsten, of de wijnproefdag waaraan je kunt deelnemen, of…. Ach, het is eigenlijk teveel om op te noemen. Ik denk dat ik het maar eens een keer moet gaan beleven.

Prijs: vanaf 580 euro voor een week en 240 euro voor een weekend
Best thing: het uitzicht; tientallen tinten groen verspreiden zich over glooiende heuvels

www.thelazyolive.com

lazy-olive-3 lazy-olive lazy-olive3