Kennen jullie Camptoo al? Camptoo is zo ongeveer de Airbnb voor alles wat wielen heeft. Je huurt dus een caravan of camper via particulieren. Super leuk! Afgelopen zomer namen wij de proef op de som. We wilden mijn schoonvader verrassen met een oldskool kampeerpartij. Hij werd 70 en is een echte die-hard kampeerder. Maar door gezondheidsklachten kwam het echte kamperen er niet meer van. En dus besloten wij een oldskool Eriba Puck caravan voor hem te huren en deze met een strik eromheen voor zijn huis te zetten zodat hij een weekend op pad kon. Het liep anders…

Plan B: nog een Eriba

Twee dagen voor de grote verrassing belde schoonpa ons op. Hij had groot nieuws. Hij had een caravan gekocht. Een echte Eriba. Tja, daar zaten wij dan. Met onze mond vol tanden. ‘Maar we hebben net een Eriba voor je gehuurd’, konden we niet zeggen. En dus moest er een plan b komen. Plan b werd dat we mijn schoonouders zo gek moesten krijgen om de caravan meteen te testen en een campingplek te regelen. En dat wij dan in de gehuurde Eriba naar dezelfde camping gingen, maar dan net even iets eerder. Zo bedacht, zo gedaan. We kochten vlaggetjes, slingers, taart en nog meer lekkers en slingerden de Eriba achter de auto. Wat was dat een ervaring! Blijkbaar zijn er heel veel mensen in Nederland die week worden zodra ze het dotje van een Eriba zien. Mensen staken hun duim op als we passeerden, toeterden en riepen heel hard EEEEERIBAAA! Kortom, we trokken veel bekijks. Nu was het natuurlijk ook een super leuk ding. Lichtblauw en ienieminie.

Verrassing

Eenmaal op de camping (Hof van Twello, want daar konden we naast een wijngaard staan en het blotevoetenpad lopen) versierden we onze stek, zetten de taart klaar en wachtten we af tot de grotere broer van onze mini-Eriba aan kwam rijden. Mijn schoonmoeder zat in het complot, maar mijn schoonvader was compleet verrast toen hij ons daar ineens zag zitten met een verjaardagstaart, allemaal vlaggetjes en als kers op die taart een caravan. En wat voor een. Het werd een super tof weekend, met veel spelletjes, jeu de boule en kampvuren. We lieten mijn schoonvader het echte kampeergevoel weer beleven en dat beviel zo goed dat hij de weken daarna zo’n beetje non-stop op de camping heeft gestaan. Mijn verjaardag werd op de laatste dag ook meteen maar even gevierd. En zo werd die kleine Eriba ineens het decor van 2 verjaardagen.

Veel bekijks

Ook op de camping trok onze Eriba veel bekijks. Mensen fotografeerden hem, kwamen vragen hoe oud hij was en vertelden over hun jeugdavonturen met hun Eriba. Zo grappig. We ontdekten trouwens wel dat de Puck  niet meteen het allerbeste model is om mee op pad te gaan. Het bed was best wel klein, kort vooral en we hadden daardoor niet de meest relaxte nacht. Toch hebben we enorm genoten. Ons zoontje was ook helemaal weg van het ding en moest huilen toen we hem weer bij zijn eigenaar inleverden. Gelukkig konden we hem troosten: opa heeft nu zelf een caravan en die mogen we vast heel vaak lenen. Ook al is hij dan niet lichtblauw! Misschien een cadeau-idee voor komend jaar: zijn Eriba pimpen tot het prachtexemplaar dat wij leenden.

Ook fan van Eriba? Bekijk dan zeker dit plekje:

Super leuke b&b in Normandië