Ik ben afgelopen weekend in Turkeye geweest. Dat klinkt heel ver weg, en dat was het voor mij ook wel een beetje, maar toch ligt Turkeye gewoon in Zeeland. Het is een gehuchtje met 21 huizen, vlakbij België. Ik was er, omdat ik samen met mijn vriend een nachtje ging slapen in Lief huisje Zeeland, de B&B van Iske. Ze heeft de naam goed gekozen, want lief is het huisje zeker.

IMG_1038

In eerste instantie reden we Turkeye al voorbij. Dat heb je he, met maar 21 huizen. Maar toen zagen we Iske zwaaien in onze achteruitkijkspiegel. Onder aan de dijk, lag het huisje. Verscholen tussen de lampionplanten en de struiken. Drie poezen wachtten ons op. Yes, ik ben dol op katten. Iske woont zelf in het huis achter in de tuin en verhuurt dit voorste witte huisje. Via een mooie blauwe deur komen we binnen in een sfeervolle kamer met balkenplafond, mooie blauwe vloertegels, een eenvoudige keuken met oude kast en heel veel oude blikjes, een fijne bank met perzisch tapijtje ervoor, houtkacheltje, bloemen op tafel en twee flesjes Prosecco om ons welkom te heten. Welkom voelen we ons dan ook meteen. Het huisje ademt gezelligheid. Maar ook knusheid. Jezelf terugtrekken uit het jachtige bestaan.

IMG_1012 IMG_1018 IMG_1029 IMG_1030 IMG_1024

Boven kom je meteen uit in de slaapkamer, waar een boxspring staat. Maar het beste hier vind ik de badkamer met aparte douche, toilet en als klapper een bad op pootjes. Daar word ik heel gelukkig van. Ik duik dan ook al snel in het bad met een stapel VT Wonen die Iske heeft liggen. Het zonnetje schijnt op mijn gezicht via het dakraam en buiten zie ik herfstblaadjes in allerlei kleuren. Genieten dit!

IMG_1003 lief huisje zeeland
De volgende dag slapen we uit en genieten vanuit ons bed van het uitzicht op de weilanden. Hier kan ik wel aan wennen. Hoewel het eind oktober is, schijnt de zon volop. Het is 16 graden! Zo fijn, want nu kunnen we ontbijten in de tuin. Gewoon, zonder jas. Ontbijt is niet inbegrepen, dus we halen onze verse broodjes bij de bakker een dorp verderop. Het plan was naar Sluis of Brugge (half uurtje rijden hier vandaan) te gaan, maar we zitten zo lekker in de zonnige tuin, dat we van dat idee afzien en gewoon even niets doen. We lezen magazines, doen daarmee ideeën op voor ons eigen toekomstige lieve huisje en knuffelen met de katten.

IMG_1073 IMG_1079 IMG_1070

Dan toch nog maar even naar het strand, want tja, als je hier toch bent. Iske tipt strandtent Loods 10 in Breskens. Een goede keus. En zo zitten we eind oktober in de zon, op het strand, met een pannenkoek en een latte. Lief huisje, lieve Iske, het was heerlijk! Ik kom graag nog eens terug, maar dan langer, want dan wil ik heel graag én relaxen én naar het strand én naar Gent, Brugge en Middelburg. O, en misschien ook wel de stapel boeken lezen en alle dvd’s kijken. Zal ik maar meteen een week boeken dan?

IMG_0896

Best thing: even helemaal tot rust komen, dat gaat bijna als vanzelf hier.
Prijs: vanaf 65 euro per nacht.

Hier kun je boeken.

Wil jij hier ook heel graag een nachtje slapen? Ik mag van Iske een nachtje (voor 2 personen) weggeven in dit lieve huisje. Laat me hieronder of op mijn Facebookpagina weten waarom jij hier zou willen slapen en wie weet maak ik jou binnenkort blij!  * Deze winactie is afgelopen. 

IMG_0869