Ik schreef al eens eerder over mijn favoriete Nederlandse strandtenten. Nu is het tijd voor mijn favoriete strandtenten op Ibiza.

On the beach

Hip is leuk, maar soms heb ik er gewoon geen zin in. Dan wil ik gewoon een strandtent waar je een burger kunt eten, met je voeten in het zand kan graven en jezelf kan zijn. On the Beach in Cala de sant Vincent is zo’n strandtent. Hier hangt een hele fijne sfeer. De muziek is leuk (even geen lounge), het eten is goed en de mensen zijn vriendelijk. Tel daarbij op dat je op het strand zit en de tent rijkelijk is versierd met palmbomen, surfplanken, bamboe en emmertjes en schepjes. Wat wil je nog meer?

Sunset Ashram

Als je naar Sunset Ashram wilt, reserveer dan op tijd een tafel front row, zodat je de sunset ook echt goed kunt aanschouwen. Dit restaurant/strandtent is gebouwd tegen de rotsen, op een manier dat het lijkt alsof het uit de rotsen is gehouwen. Vanuit je bankje of stoeltje kijk je uit over de zee van Cala Comte en de prachtige zonsondergang. Lekker drankje erbij, op de achtergrond loungemuziek en het geklingel van een schelpen windgong en op de menukaart Indiaas eten en sushi. Voor wie wil zonnebaden, worden ligbedden op het strand verhuurd. De Sunset Ashram heeft ook een eigen shop, waar je terecht kunt voor leuke hippie outfits en bontgekleurde tassen. Cala Comte zelf vond ik een van de mooiste stranden, dus ook daarom moet je hier zeker naartoe gaan.

strandtenten tips ibiza

 

Chiringuito Aguas Blancas

Op het prachtige strand Aquas Blancas vind je een van de leukste chiringuitos, oftewel kleine strandtentjes, op het zand. Verwacht hier geen uitgebreide menukaart, maar wel snacks en ijskoude drankjes. Wat nog meer? Lekkere muziek, vrolijke mensen, rieten parasolletjes en blote voeten in het zand. Kom je laat in de middag? Dan is de kans groot dat er al wat mensen aan het dansen zijn.

 

Elements Benirras

Is het een restaurant of een strandtent? Ik zeg: allebei! Het is namelijk een restaurant op het strand van Benirras. Ik ben fan van de inrichting, het lekkere eten en de fijne sfeer. Goedkoop is het niet, maar naast Elements zit een pizzeria van dezelfde eigenaren en die is wel goed betaalbaar.

leukste strandtenten Ibiza