Zal ik mijn eigen top 5 ook maar met jullie delen? Dat wordt wel moeilijk hoor, want ik heb zoveel favorieten. Misschien toch af en toe even sjoemelen en twee adressen of steden kiezen in plaats van een? Komen ze!

Favoriete stad? ‘Barcelona. De combinatie zon, zee, strand, architectuur, lekker eten en leuke winkels spreekt me erg aan. Ik kom hier dan ook nog steeds erg graag. Vooral de wijk El Born is favoriet!’

Favoriete land? ‘Dat is dus al moeilijker kiezen, want ik vind heel veel landen leuk. Of beter gezegd: streken en eilanden. Ik kom heel graag in Italië vanwege de leuke mensen, de afwisselende natuur en het goede eten. Maar Ibiza en Bali zijn de plaatsen waar ik echt tot rust kom. Vooral Bali heeft mijn hart gestolen.’

Favoriete zomerdrankje
 ‘Pina colada want ik ben gek op kokos. Ook voor de verse kokosnoten uit Bali en Thailand mag je me wakker maken.’

Leukste vakantieherinnering ‘De eerste dag Bali. ’s Nachts aankomen, geen idee hebben waar je bent omdat je niets ziet en dan ’s ochtends wakker worden, de gordijnen opentrekken en met open mond kijken naar al het groen om je heen. De tropische planten, de bloemen, het zwembad… Dan vol bewondering ontbijten in de tuin en een uur later tussen de aapjes door naar Ubud lopen.’

Favoriete hotel/b&b ‘Uiteraard de finca in Ibiza waar ik al eerder over schreef. Daarnaast ben ik helemaal fan van Swasti Eco Cottage in Bali. Ik wil hier heel graag weer naar toe om op te laden, te genieten van het lekkere verse eten en de mooie natuur en lieve mensen.’