Is het alweer twee weken geleden dat we wakker werden in onze mooie trullo? Ik heb een beetje heimwee… Want wat was het fijn in Trullo Sant’Angelo in Puglia.

We huurden dit paradijsje via Booking.com. Ik viel meteen voor de mooie foto’s van de hangmatten bij het zwembad. We logeerden al eens eerder in een trullo (als je wilt weten wat een trullo is, lees dan dit artikel even) en dat beviel zo goed dat ik nog eens wilde. Bovendien waren we nog lang niet uitgekeken op Puglia, de regio in de hak van de Italiaanse laars. Hier vind je alles: zon, zee, natuur, mooie stadjes, lekker eten en vriendelijke mensen. Trullo Sant’Angelo ligt bij het mooie witte stadje Ceglie Messapica. Voordat we er waren, reden we door machtige olijfgaarden en langs stenen muurtjes. Hier heerst rust en stilte. Toen we aankwamen, werden we enthousiast begroet. Eerst door de honden Hugo en Poppi en toen door eigenaar Daniele. Hij liet ons meteen ons onderkomen voor de komende 5 nachten zien. Blij als een kind liepen we door het huisje. Zo schattig! Vanuit ons bed keken we naar het puntdak. Het huisje was stijlvol gedecoreerd met lokale accessoires, zoals keramiek uit het nabijgelegen Grottaglie. Toen we het zwembad zagen, konden we ons geluk al helemaal niet meer op. Zoontje Olivier dook er meteen in (met zijn zwemband uiteraard). Ik hield het nog maar even bij de hangmat. Heerlijk!

zwembad trullo sant'angelo puglia

hangmat trullo sant'angelo puglia

Na een goede nachtrust (wat is het hier lekker stil), werden we wakker en liepen we naar buiten, het zonnetje in. Daniele en zijn vader waren druk bezig met het ontbijt. Wat een verwennerij is dat zeg. Brood, focaccia, vers fruit, cakejes, koekjes, yoghurt en uiteraard een verse gezette cappuccino. De dag begon goed op deze manier. Wat ik erg fijn vond, was dat er maar vijf huisjes op het terrein staan. Daarvan waren er tijdens ons verblijf slechts 3 bezet. Lekker rustig dus. Vaak hadden we het zwembad voor ons alleen.

De dagen hier bestonden uit lome ochtenden bij het zwembad en in de hangmat, in de middag een uitstapje naar een leuk stadje of het strand (tips over de mooiste stranden vind je hier) en ’s avonds kookten we in de gezamenlijke keuken. Deze is volgens mij alleen in het laagseizoen open voor gasten. Voor ons was het ideaal, want met een kleuter na 20.00 nog uit eten is niet onze hobby. Wat mij betreft is Trullo Sant’Angelo een dikke vette aanrader voor wie naar Puglia gaat. Wie weet ga ik zelf volgend jaar ook weer!

Best thing: de vriendelijkheid die zowel het huisje zelf als de eigenaren uitstralen
Prijs: ongeveer 120 euro per nacht

Hier kun je boeken.

 

trullo sant'angelo