Puglia kent veel, heel veel, mooie stranden. Van kleine kabbelende baaitjes tot ellenlange stranden, sommige bestaand uit zulk wit zand dat ze met de Malediven vergeleken worden. Dit zijn mijn favoriete stranden in Puglia.

Punta delle Suina

Op de een na laatste dag van onze vakantie ontdekten we Punta delle Suina. Wat een geluk! Dit paradijselijke strand is meteen mijn favoriet. Megablauw water, afwisselend rotsen en zand, een klein rotseilandje voor de kust en een super relaxt barretje met hangmat en een dak van palmbladeren. Je vindt Punta delle Suina vlak onder Gallipoli.

mooiste stranden puglia en salento

Maldives Beach

Volgens velen is dit het mooiste strand van Puglia en zelfs van Italië. Wij waren er op een enigszins bewolkte dag, dus konden niet optimaal de kleuren van de zee zien, maar mooi is het hier zeker. Al zijn er ook twee nadelen:
– in augustus is het enorm druk
– in het laagseizoen wordt het strand niet schoongemaakt en ligt er dus veel afval.

Maldives beach vind je vlak voor het dorpje Pesculose.

Porto Cesareo

In de buurt van Porto Cesareo vind je veel mooie stranden. Eigenlijk maakt het niet uit waar je je handdoek neerlegt. Wit zand en blauwe zee, wat wil je nog meer?! Let wel even op of je op een lido (betaald) of gratis strand terecht komt.

mooiste stranden puglia

 

Porto Ghiacciolo

Deze beauty vind je net onder Monopoli. Het is een deels gratis strand. Je kunt namelijk ook bedjes huren bij de naastgelegen bar. Het mooie is dat je uitkijkt op een kasteeltje en het water heerlijk kalm is, zodat je hier prima met kinderen kunt zwemmen. Honger gekregen? Dan kun je bij de bar terecht.

Porto Ghiacciolo

 

Stads- stranden

Ik ben dol op kleine baaien en toevallig hebben veel stadsstranden in Puglia dat. Enkele favorieten zijn het strand van Gallipoli en dat van Santa Maria a bagno. Vaak haalden we wat vers fruit bij een van de kraampjes in het centrum en aten dat op op het strand. Zie je dat leuke drinkflesje met wereldkaart? Die hield ons water koel. Het is van wereldkaarten.nl, waar je ook terecht kunt voor een leuk fotocadeau. Wij bestelden er een rugzakje met wereldprint, deze thermosfles en notitieblokjes.