Toen ik nog studeerde leek het of iedereen na de studie een jaartje naar Australie ging. De een ging om te werken, de ander om af te studeren (mijn vriend – de lucky bastard) en de ander puur voor vakantie. Iedereen die gaat naar Australië heeft een visum nodig. Maar welke? Dat ligt aan het doel van je reis.

3 maanden verblijven? Vakantie visum
Het meest voorkomende visum voor Australië heet eVisitor. Hiermee kun je op vakantie naar Australie voor maximaal 90 dagen achtereen. Het visum is wel 12 maanden geldig, dus als je na drie maanden even een tripje naar Bali (niet verkeerd) maakt, kun je daarna gewoon weer terug en opnieuw 90 dagen blijven.

Werken in Australië? Working holiday visum
Ben je tussen de 18 t/m 30 jaar oud? En ga je geld verdienen in Australië? Eventueel gecombineerd met lekker vakantie vieren? Dan heb je de Working Holiday visum nodig. Dit visum is geldig voor 1 jaar. Je mag werken in Australië zoveel als je wilt, maar slechts 6 maanden bij dezelfde werkgever.

Langer dan drie maanden naar Australië? Bezoeker visum
Als je geen zin hebt om na 90 dagen weer weg te moeten uit Australië, is het bezoekervisum, genaamd subklasse 600, iets voor je. Hiermee mag je tot 12 maanden in Australië blijven.Voor een bezoek, vakantie of zakelijke doeleinden.

Verlenging van het visum
Sommige soorten visa kunnen worden verlengd, maar de meest voorkomende visum, eVisitor, niet. Wel kun je vaak in Australië zelf nog een ander visum aanvragen. Doe dit wel op tijd, voorkom dat je zonder geldig visum komt te zitten.

Meer hulp nodig bij het vinden van een visa? Dit bericht is geschreven door Emma White van Auvisa.org, een visum agentschap dat alles weet over Australische visumaanvraag. Kijk gerust op hun site en contact Emma voor vragen.

passportstamps