Altijd leuk om een nieuw hotel te testen. Dus toen ik door Element hotel in Amsterdam werd uitgenodigd voor een nachtje proefslapen, zei ik geen nee. Vooral niet omdat ik erg benieuwd was naar hun bijzondere concept: een duurzame omgeving creëren waar je je meteen thuis voelt.

Element is deze maand geopend en is gevestigd in Amsterdam-Zuid. Niet middenin het centrum, maar wel vlakbij een tram- en bushalte. En voor de sportievelingen zijn er gratis fietsen te leen. Fijn! Toen ik binnenkwam in de lobby, snapte ik meteen wat werd bedoeld met ‘je thuis voelen’. De sfeer is bijzonder huiselijk, met veel banken, fauteuils, boekenkasten en tafels. Zo vind je altijd wel een plekje om even te chillen. Door het vele daglicht en de fijne kleuren (veel groen!) oogt het vriendelijk en gezellig. Eigenlijk meer als een woonwinkel dan een hotel. De materialen die zijn gebruikt, zijn zo duurzaam mogelijk.

IMG_2428 IMG_2446 IMG_2430 elements hotel gratis fiets

De eigenaar van Element heeft als doelstelling dat mensen die in dit hotel overnachten hun eigen leefstijl kunnen voortzetten. Dat is vooral fijn als je een aantal nachten of zelfs weken hier verblijft. Het type reiziger dat hier komt, leeft milieubewust, scheidt zijn afval, eet graag gezond en houdt van luxe, gezelligheid en comfort. Daarom kun je in dit hotel zelf koken. Elke kamer heeft een eigen keuken inclusief ruime koelkast, vaatwasser en gasfornuis. Maar wie liever bediend wordt, kan van een goede, gezonde maaltijd genieten in een van de twee restaurants van het hotel. Ik heb het restaurant op de eerste verdieping uitgeprobeerd. Heel goed! Als voorafje kreeg ik aspergesalade met truffelsaus, als hoofdgerecht vis met zomergroenten en als toetje een soort brownie met rode biet. Standaard bij elke boeking is een ontbijtbuffet. Hier vind je onder andere homemade granola, verse sappen en lekkere broodjes.

IMG_2419 2016-04-14 19.54.48-1 IMG_2442 IMG_2420

Even terug naar de hotelkamers. Die hebben dus allemaal een keuken, maar ook een ruime douche met rainshower (en sommige een bad), een zitje bij het raam, tv en een fantastisch bed. Elements hoort bij de Westin keten en die zijn befaamd vanwege de goede bedden. Je raadt het al: ik sliep als een roosje. Eén nadeel: ’s ochtends om 7.00 uur kon ik meedoen aan een meditatiesessie in de gym. Dat heb ik dus niet gehaald. Ik lag veel te lekker. Oeps.

IMG_2413 2016-04-14 18.15.33 2016-04-14 18.14.42
Best thing: Heerlijk slapen in een bed om in te verdwijnen en dan wakker worden met een fantastisch ontbijt
Prijs:vanaf 119 euro

www.elementamsterdamhotel.com