Over Corsica heb ik zoveel goede dingen gehoord. Mooie natuur, geweldige stranden, fantastische bergen en leuke oude dorpjes. Ik wil er dus heel graag een keer naartoe. Volgend jaar misschien? Een ‘hotel’ heb ik al uitgezocht: Ascosa Ecolodge. Het was lang zoeken voor ik deze plek had gevonden, want Corsica heeft ofwel heel dure hotels of campings. Kamperen viel af, een hotel van 300 euro per nacht ook. Maar dit pareltje is precies wat ik zoek: twee zwembaden: een natuurlijke en een chloorbad, fijne zitjes, verspreid over een grote tuin, betaalbaar en niet te grootschalig. Er zijn zeven kamers, die allemaal mooi en ecofabulous zijn ingericht. Denk aan organisch linnen, veel hout en frisse kleuren. Er is één nadeel: Ascosa Ecolodge ligt niet aan zee, maar in het binnenland, tussen Bastia en Corte in. Dat betekent dat je ruim een half uur rijdt om op het strand te liggen. Ik vind dat niet erg, het zwembad maakt veel goed!

Prijs: vanaf 85 euro per nacht

Best thing: een frisse duik in het natuurbad
www.ascosa.net