Hoewel zo’n beetje heel Nederland met de auto op vakantie is geweest, ben ik groot voorstander van vliegen en dan een auto huren. Lekker makkelijk en ook nog eens heel erg leuk. Want kijk eens wat voor beauty’s je kunt huren!

Met een klassieker Sicilië verkennen
Ben Hofman woont al jaren op het Italiaanse Sicilië. Hij werkte in Nederland als fotograaf, maar verhuurt nu prachtige klassieke auto’s op Sicilië. Als je bij hem een auto huurt, krijg je er een route bij. Als je wilt stelt Ben een complete reis voor je samen, inclusief overnachtingen en diners. Doordat hij een insider is, kom je echt op de mooiste plekken. Ik heb een paar jaar geleden met Ben in zijn Alfa Romeo Giulia rondgecrosst. Erg gaaf. En die blikken van de mensen – vooral de oudere Italianen -: wauw, is dat echt een originele Giulia? Ik zag zelfs hoe een vrouwtje even de motorkop aaide.

Mij staat ‘ie ook goed he?

Afb062
Al vind ik deze rode Spider ook super gaaf. Ook van Ben!

klassieker 3

In een Fiat 500 door Toscane
Als je een auto huurt in Italië, wil je natuurlijk het liefst een Fiat 500. Als je met niet al te veel koffers en kinderen bent tenminste (wat nu vaak bij ons het geval is). Vriendlief en ik hebben de laatste keer een gezinsauto gehuurd, want de kleine man en mijn ouders gingen mee. En tja, dat past niet in de 500. Maar toen we met z’n tweeën op pad waren, huurden we dit schattige kleine Fiatje via Avis. We maakten toen ook deze video, met een rol erin weggelegd voor de Fiat 500.

IMG_1428
Eendje huren op Ibiza
Op Ibiza kun je natuurlijk een standaard auto huren, maar wat helemaal te gek is, is een eendje huren. Bij Ducks United verhuren ze deze vrolijke 2cv’s, beschilderd in hippie stijl. Daar rijd je dan in je eendje met peace-teken, dakje open, muziekje aan… Zie je het voor je? De eendjes worden verhuurd door een Nederlands stel en vanaf 153 euro heb je al drie dagen lang een eend tot je beschikking. Meer zien van dit leuke hippie wagentje? Je ziet hem voorbij komen in onze Ibiza film.

DSCN8079

 

 

Wat was jullie leukste huurauto?