Kaboom hotel in Maastricht sloeg in als een bom. Een betaalbaar hotel dat er super leuk en hip uitziet en ook nog eens pal tegenover het station in Maastricht zit. Waar je al een kamer boekt vanaf 39 euro per nacht en waar je verwelkomd wordt met knettersnoep. Waar de lift een krijtbord is en waar je kunt relaxen op het dakterras. Waar je liggend op bed naar het kekke behangetje kijkt op het plafond en waar je ‘niet storen bordje’ een waterpistool is. Dat allemaal en meer is Kaboom!

IMG_0096 IMG_0098 IMG_0085
Er zijn meerdere kamertypes in Kaboom. Wij hadden de ‘Large’. Een fijne kamer, met veel ramen, airco, Auping bedden, een tv en  een ruime badkamer met regendouche, föhn, toilet, douchegel en shampoo. En omdat alles nog nieuw is, was het allemaal lekker schoon en fris. We keken uit op het station, maar doordat de kamers goed geïsoleerd waren, hoorden we vrijwel niets van buiten. Heerlijk! Ook erg fijn is het dakterras/patio. Hier hebben we voor we de stad ingingen nog even lekker van het zonnetje genoten. Het enige wat ontbrak was een cocktailbarretje. De muziek was erg relaxt en we kregen daardoor spontaan zin in een mojito of gin tonic.

IMG_5881 IMG_0076 IMG_0061

Vanuit het hotel liepen we via de hippe wijk Wijck zo het centrum in. Niet te snel, want Wijck zelf is veel te leuk om links te laten liggen. Hier vind je juist die leuke kleine winkeltjes en cafés, zoals Café Zondag. Een erg leuke winkelstraat is de Rechtstraat. Loop via deze straat via de oever terug naar de Sint Servaasbrug en dan de stad in.

Mijn tips in Maastricht:
Café Zondag voor koffie en lunch
De Branding voor heerlijk Indonesisch eten (vooral het terras buiten is leuk)
Le Marais Deux voor koffie en gebak en leuke kleding
De Koestraat vanwege het prachtige straatje en de leuke eettentjes
De Boekhandel in de Dominicanenkerk (al vind ik die in Zwolle mooier)
De Bisschopsmolen voor de lekkerste vlaaien (van eigen speltmeel)

IMG_0094 IMG_0090IMG_0069
Na een nacht goed slapen ontbeten we bij de buren: Douwe Egberts café. De voucher voor het ontbijt haalden we bij de receptie. We konden kiezen uit meerdere dingen. Mijn ontbijt bestond uit yoghurt, een croissant met jam, jus d’orange en een cappuccino. Een goede manier om wakker te worden in Maastricht en al zittend op het terras plannetjes te maken voor de rest van de dag.

Kaboom heeft me verrast. Ik had een budget hotel verwacht, maar kreeg een design hotel. Ik kom graag nog eens terug. Natuurlijk heb ik Kaboom niet verlaten zonder een boodschap achter te laten in hun lift. Ik denk niet dat deze er nog staat als ik ooit terug kom, maar toch…

IMG_0101 IMG_0062

Best thing: leuk personeel, leuk design, leuke prijs.
Prijs: rond de 70 euro per nacht, maar als je geluk hebt al vanaf 39 euro.

www.kaboomhotel.nl