Als je op zoek bent naar een romantische stad in de omgeving van het Gardameer, dan is Verona de plek om naar toe te gaan. De stad van Romeo & Julia staat bij de Italianen niet voor niets bekend als de stad van de liefde. Shakespeare schreef zijn klassieker over het liefdespaar en nog altijd komen er jaarlijks duizenden bezoekers naar het huis van ‘Giulietta’. De muren van het huis zijn volgeschreven met liefdesboodschappen en het hek hangt vol met liefdesslotjes. heel romantisch. En een ideale plek om te gaan zitten en naar de verliefde stellen te kijken die voorbij komen.

balkon verona

Ook voorbij het huis van Giulietta is de sfeer romantisch. ’s Avonds loop je door de smalle straatjes en hoor je op de achtergrond vaag de muziek van de opera die in het Amfitheater wordt gespeeld. Elke zomer wordt er in Verona het operafestival georganiseerd, waarbij het amfitheater wordt omgebouwd tot decor voor verschillende operavoorstellingen. Een opera als Verdi’s Aida of Nabucco moet je een keer hebben meegemaakt in dit op twee na grootste amfitheater van de wereld. Jaarlijks nemen meer dan een half miljoen liefhebbers plaats op de stenen tribunes. Onder bezoekers worden kaarsen uitgedeeld die na zonsondergang worden aangestoken wat voor een geweldige sfeer en aanblik zorgt. Elke dag een andere opera betekent ook elke dag het decor ombouwen. Buiten het theater loop je overdag tussen de decorstukken en zie je tientallen mensen die druk bezig zijn met de opbouw.

DSCN0409

DSCN0357 DSCN0347 DSCN0434

Verona verkennen kun je te voet doen maar ook met de fiets! Bij b&b Casa e Natura breviglieri, onze b&b in Verona,  heb je niet alleen een geweldige kamer, maar ook gratis fietsen. Binnen 5 minuten fiets je een van de vele bruggen over en sta je in het centrum. Reis je met de auto, dan parkeer je die kosteloos in de privé parkeergarage om de hoek. Hoteleigenaar Nicolai, is een op en top gastheer en zorgt ’s ochtends voor een heerlijk biologisch ontbijt. Verblijf je in de tuinkamer dan loop je vanaf je slaapkamer de prachtige tuin in, verscholen tussen de drukke straten van Verona. Achterin de tuin heb je zelfs een privegrot! Die is ingericht om ’s avonds de dag af te sluiten met een heerlijke Italiaanse wijn of de locale prosecco. Perfect toch? En wil je lekker eten? Vraag Nicolai dan naar zijn favoriete restaurants en je komt tussen de locale bevolking te zitten en kunt genieten van de heerlijkste Italiaanse gerechten.

b&b Casa e Natura breviglieri b&b Casa e Natura breviglieri3
Deze blog is geschreven door gastblogger Linda Brummelman. Linda is freelance redacteur/programmamaker en houdt net als ik van reizen en mooie accommodaties bezoeken. Op haar planning staat binnenkort een tocht met een omgebouwde landrover met keuken en tent op het dak. Avontuurlijk!
linda