Toen Jacqueline en Menno in 2012 een vakantieverblijf in Portugal begonnen, wilden ze een plek creëren waar ze zelf graag naartoe zouden willen gaan – licht, lucht, ruimte, genieten van de natuur, goed eten, gezelligheid en luxueus. Deze plek werd Vinha Da Manta. Da Manta is een een canvashotel, oftewel een glamping. Je logeert in luxueuze tenten met echte bedden (een tweepersoonsbed en een stapelbed), een keuken en een buitenbadkamer. En die buitenbadkamer is me toch leuk! Je doucht in een wijntobbe, hebt een fijne wastafel en hoort ondertussen de geluiden van de natuur.

eco hotel glamping Portugal 2
De keuken is helemaal compleet, met pannen, bestek, borden en een koffiezetapparaat. Elke tent heeft een eigen zitje met tafel en loungeplekken. De tenten staan allemaal ver uit elkaar en je kunt kiezen welke plek je wilt. Zo hebben sommige tenten echt een stunning uitzicht over de vallei. Hoe gaaf is het om zo wakker te worden en je broodje hier aan tafel op te eten!!!

eco hotel glamping Portugal 4

Dat stukje oog voor natuurschoon en buiten leven zie je steeds terugkomen bij Da Manta. Net als het duurzame. Zo zijn de tenten van luchtig canvas en lokaal onbewerkt hout gemaakt. Ze zien er echt prachtig uit. Het zwembad is natuurlijk. Geen chloor, maar planten die het water reinigen. Om de dag wordt er gekookt door de gastheer. De groenten voor het eten komen zoveel mogelijk uit eten tuin. Kaas, eieren en melk zijn organisch en uit de regio. Fruit komt van eigen fruitbomen, net als de eigengemaakte jammetjes voor het ontbijt. ’s Avonds wordt het terrein zachtjes verlicht met zonne-verlichting. Klinkt goed he? Zo zie je maar dat duurzaam en toch sjiek logeren heel goed samengaan. Want hoe luxe is het om te kamperen en  elke dag buiten te leven, met dit uitzicht in een mooi land, en toch goede bedden, een eigen keuken en badkamer te hebben plus een zwembad?! En dan krijg je elke ochtend ook nog eens een fantastisch ontbijt en kun je om de dag aanschuiven voor het eten.

kindvriendelijke glamping portugal

Kinderen zijn heel erg welkom bij Vinha Da Manta. Elke tent heeft een stapelbed, maar als het nodig is kan er een extra bed worden aangeschoven, zodat gezinnen met drie kinderen ook plaats hebben. Vinha Da Manta ligt in het midden van Portugal aan de rand van het natuurgebied Serra da Estrela in de provincie Beira Alta. Ik ken dit gebied nog helemaal niet, maar ik ben nu wel heel erg benieuwd. Wat een luxe moet het zijn om hier een week te logeren. Ik noteer dit adresje voor als onze kleine iets ouder is!

481168_327790763967714_1004936824_neco hotel glamping Portugal eco hotel glamping Portugal 3 eco hotel glamping Portugal 6

Best thing: luxe en eco gaan hand in hand in dit natuurlijke paradijs
Prijs: vanaf 665 per tent voor een week

Boek je hier je overnachting? Laat je dan weten dat je via mijn blog komt? Dat vinden zowel de eigenaren als ik leuk om te weten : )

www.damanta.nl