Veel kindvriendelijke campings vind ik gelijk staan aan oerlelijk, druk en schreeuwerig. Met animatieteams, heel veel glijbanen en lelijke chalets en verder alleen maar tenten. Heb ik niks mee. Maar het adresje wat ik net heb ontdekt, lijkt me wel heel erg leuk – ondanks dat het een familiecamping is met glijbanen. En dat komt door de fantastische cabanes, houten huisjes die ze hier verhuren. Kijk maar eens…

basic-00000241985 basic-00000241970 basic-00000241973

Mooi zijn ze he? Ik ben dol op de kleuren, het vele hout, de ronde ramen en de leuke inrichting. Lekker speels. En al helemaal niet wat je verwacht bij een camping. Hier zou ik best eens naartoe willen. Ideaal is ook dat de camping aan zee ligt. Je kunt dus kiezen uit pootjebaden in het zwembad of in de zee. Ik denk dat onze kleine het hier geweldig zou vinden. Hij is dol op water, dus het waterpark is helemaal zijn ding. Maar de speeltuin en het strand zijn natuurlijk ook super. De camping ligt in Zuid-Frankrijk in Languedoc-Rousillion, een streek die ik erg mooi vind. Een van mijn favoriete stadjes ligt hier: Collioure.

serignan-la-plage-photo-18 serignan-tout-pour-les-enfants-photo-02 serignan-aire-de-jeux-aquatiques-photo-08

Nadeel kan zijn dat de huisjes op een erg grote camping liggen. Ik weet niet of dat vervelend is. Wie weet moet ik het maar eens gaan proberen.

Best thing: kindvriendelijk gecombineerd met papa- en mamavriendelijk design.
Prijs: vanaf ongeveer 700 euro voor een week.

www.leserignanplage.com