Zeg je Frankrijk, dan zeg je ‘kamperen’. Nu we een kleintje thuis hebben, ontkomen we er de komende jaren niet aan. Ik ben alvast op zoek gegaan naar leuke campings. Een van mijn favorieten is deze camping: Le Bout du Monde van Yelloh!Village. Hier kun je namelijk slapen in een twee- of vierpersoons yurt. Een yurt is een kruising tussen een tent en een chalet, met de uitstraling van een traditioneel Mongools huis. Ik vind ze er echt superknus uitzien. Fijn is (en dat is voor mij een pré) dat er eigen sanitair aanwezig is bij de yurt. Verder is le Bout du Monde gewoon een camping, maar dan wel een hele leuke. Zo’n schattige boerderijcamping waar kippetjes rondscharrelen, kampvuurtjes worden gemaakt en waar je naast zwemmen in een zwembad ook een riviertje in kunt duiken. De camping ligt vlakbij Parc Naturel Régional du Haut-Languedoc, een prachtige omgeving.

camping yurt yelloh camping agriturismo boerderij bout du monde leuke camping frankrijk Languedoc-Roussilon-Yelloh-Village-le-Bout-du-Monde
Op de camping zijn gewone kampeerplekken, voor wie met zijn eigen tent komt, maar dus ook yurts en chalets. Ik zou zeker weten voor de yurt kiezen. Zo knus en je hoeft lekker niet te slepen met matrassen en beddengoed want dat is gewoon aanwezig. Beter! Maar wat ik nog het meest romantisch vindt aan deze accommodatie is dat je vanuit het dak naar de sterren kunt kijken. Wauw!

 

siti_CAMPING-LE-BOUT-DU-MONDE-3 siti_CAMPING-LE-BOUT-DU-MONDE

 

Prijs: vanaf 39 euro per nacht
Best thing: sterren kijken vanuit je lekkere bedje

www.yellohvillage.nl

In samenwerking met Yelloh! Village