Als je 10 jaar geleden zei dat je naar Griekenland gaat, had iedereen meteen visoenen van een helderblauwe zee, wit met blauwe huisjes en Griekse salades. Nu denken veel mensen meteen aan ‘geld lenen, crisis en bootvluchtelingen’. Ik weet dat ook deze dingen realiteit zijn, maar laten we ook vooral niet vergeten hoe mooi en fijn Griekenland is. Ik hou in elk geval van Griekenland, want…

… mijn nr. 1 hotel staat hier
San Giorgio in Mykonos staat nr 1. op mijn wishlist. Die kelims, die hangmatten, hangstoelen, de prachtige baai achter het hotel, dat hemelbed!!! I love it!

mykonos-71.jpg

mykonos-design-hotel

 

… de Grieken zijn de uitvinders van ijskoffie
De Grieken dronken al ijskoffie, oftewel frappé, toen Starbucks er nog nooit van gehoord had. En als je eenmaal goede frappé in Griekenland hebt geproefd, vind je die zoete meuk van Starbucks echt niet lekker meer.

IMG_0388.jpg

 

… de zee is altijd vlakbij
Probeer het eens: een plek in Griekenland te vinden vanwaaruit je niet binnen 40 minuten op het strand staat. Het vasteland niet meegeteld…Griekenland bestaat uit vooral heel veel eilanden. Allemaal anders en allemaal prachtig. Hieronder zie je Assos in Kefalonia.

IMG_0582-1024x768.jpg


… het eten is er zo lekker

Moussaka, tzatziki, gyros, ouzo, dolmades… Het eten in Griekenland is super lekker. En eten aan een houten tafeltje met blauw-wit geblokt tafelkleed en uitzicht op zee is een cliché dat hier werkelijkheid wordt. En dat is alleen maar leuk.

grieks eten

… de kleuren zijn er zo mooi
Blauw met witte huisjes.  Stoeltjes in alle kleuren van de regenboog. Knalroze bougainville tegen een gele muur. De zee die allerlei schakeringen blauw heeft. De kleuren in Griekenland zijn net even mooier dan ergens anders.

mykonos
 IMG_1236


… de Grieken zijn echt aardig

Fransen staan er om bekend niet heel vriendelijk te zijn tegen toeristen. Turken zijn heel aardig, maar proberen je de hele dag door wat te verkopen of je hun restaurant in te lokken. Grieken daarentegen zijn echt super vriendelijk, zonder al te opdringerig te zijn. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, vooral in de erg toeristische plaatsen, maar over het algemeen ben ik dol op de bescheiden, goedlachse Griek.

Waarom houd jij van Griekenland?