Vorige maand waren we dus huisloos, omdat ons huis verkocht was. We huurden twee weken een huis op Ibiza. En twee weken een vakantiehuisje in Hattem. Nu denk je misschien ‘Hattem?’. Grote kans dat je dit leuke kleine Hanzestadje op de Veluwe niet kent. Het ligt naast mijn voormalig hometown Zwolle en het is klein, maar superfijn.

Als je in Hattem rondloopt, heb je het gevoel dat je in Frankrijk bent. Of in de Efteling, want je vindt hier niet alleen het Anton Pieckmuseum, maar ook een winkel vol met Efteling miniaturen en een vijver met kikkers, die rechtstreeks uit het Sprookjesbos lijken te komen. Tel daarbij op een nostalgisch Bakkerijmuseum (waar de bakkers echt nog van die witte mutsen dragen) en een restaurant met de naam Het Spookhuis en je Efteling-gevoel is compleet. Hattem is een stadje om verliefd op te worden. Het ligt – alsof het al niet mooi genoeg was – ook nog eens aan de rivier de IJssel en is omringd door bos en heide. Geen verkeerde plek dus om twee weken te wonen.

anton-pieck-2 img_0516 img_0368

Wij verbleven op Park Molecaten, waar we een houten vakantiehuisje huurden. Het was nog een hip huisje ook, met alles erop en eraan. Van een veranda om lekker te zitten tot een complete keuken en twee fijne slaapkamers. Ons huisje stond meteen naast de bosrand, dus we keken tegen niets anders aan dan bomen. En als we ’s ochtends wakker werden, zagen we konijntjes en eekhoorns. De bramen voor in onze yoghurt haalden we uit het bos en we genoten van rust en stilte. Wilden we vertier? Dan zochten we de speelweide op of doken een van de twee zwembaden in (binnen- en buitenbad). Of we haalden een ijsje bij het gezellige restaurant, dat aan het zwembad grenste. Ons zoontje had echt de tijd van zijn leven, dat snap je.

molecaten2 img_0404 img_0393 img_0374 img_0365

Het bijzondere was dat we op een vakantiepark ‘woonden’ en geen vakantie hadden. Want doordat ik vanuit huis kan werken en mijn vriend een kantoor heeft in Zwolle, werkten we gewoon door. Ook de kleine man ging gewoon twee dagen per week naar de opvang. Maar ik moet eerlijk zeggen: als ik met mijn laptop buiten onder de veranda zat en naar het bos keek, voelde het niet als werken. En uiteraard nam ik ’s middags een lekker lange pauze, zodat ik een duik in het zwembad kon nemen en van een cappuccino en tosti in het zonnetje kon genieten. Over cappuccino gesproken. Ik verlang nog steeds terug naar de koffie daar op Molecaten. Die werd rijkelijk geserveerd met een likeurtje met slagroom, glaasje water, twee koekjes en koffieboontjes. Jummie!

laptop

Wil je ook eens een huisje huren in Hattem? Dan raad ik je deze plek absoluut aan. Naast dit soort huisjes zijn er ook campingplaatsen. Succes gegarandeerd.