Japan blijft voor mij altijd een beetje een ongrijpbaar land. Zo ook de hotels. Als ik zoek naar mooie hotelkamers, vind ik of een poepsjiek hotel, of een donker hutje met bedden op de grond en geen sfeer of mega strakke kamers of (en dat is dan wel weer leuk) over-the-top Hallo Kitty kamers. Japanners zijn wat dat betreft een beetje raar. Hun hotelkamers zijn vaak of enorm zen en rustgevend of juist mega hysterisch. En omdat allebei leuk kan zijn, op z’n tijd, maakte ik voor jullie een lijst met hotels voor elke mood. Scheelt jou weer zoekwerk!

Hip hostel in Osaka

Hipsters, geliefden, vriendengroepen, families, soloreizigers: dit hostel is voor iedereen leuk. Je kunt hier namelijk voor zo’n beetje alles terecht. Tweepersoonskamer in Japanse stijl, dus met matjes op de grond? Check. Tweepersoonskamer met Westers bed? Check. Dorms? Check. Goed ontbijt? Check. Gezellige woonkamer?  Check. Dakterras om te chillen? Check. Superluxe badkamers? Check. Massagestoel? Check. Typisch Japanse workshops? (wat dacht je van nagels lakken in hysterische Japanse stijl?) Check. En dan ligt dit hostel ook nog eens in het leuke Osaka. Ik zou het wel weten als ik naar Japan ging. Wel op tijd boeken, want het is terecht populair.

 

Hier kun je boeken.
Prijzen variëren, maar ongeveer 60 euro voor een tweepersoonskamer.

 

Futuristisch robothotel in Tokio (bizar!)

Wil je eens wat anders dan je normale check-in bij een glimlachende receptioniste? Ga dan naar Henn-na Hotel bij Tokyo Bay. Dit nogal bizarre hotel wordt gerund door robots. Serieus! Van check-in tot schoonmaak, alles gaat geautomatiseerd. En zo sta je ineens voor een robot dinosaurus bij je check-in. Ik zou me rot lachen. Dit is toch iets wat (nu nog) alleen in Japan kan. Het hotel heeft naast een hoog bizarheidsgehalte ook nog eens een leuke ligging (vlakbij Disneyland) en mooie, moderne kamers. Wie durft?

Hier kun je boeken.

Prijzen variëren, maar reken op 120 euro of meer voor een tweepersoonskamer.

Traditioneel eco hotel: back to nature

Van hightech hotel naar een traditionele ecologische ryokan, waar de tijd stijl lijkt te staan. Waar je tot rust komt in de prachtige natuur, wandeling op blote voeten maakt in de tuin en elke dag geniet van gezonde maaltijden, geserveerd door gastvrouw Deco Nakajima, bekend van haar vegetarische kookboeken. Zij en haar man (fotograaf Everett Kennedy Brown) creëerden hier in de Japanse natuur een klein eco-paradijs. Alle groenten komt uit eigen moestuin en de kamers zijn zo ontworpen dat ze opgaan in de natuur. 100 % zen.  Ji Ji No Ie (zo heet dit paradijsje) ligt in de regio Isumi, bij het eiland Boso. In de buurt vind je prachtige surfspots, tempels en een overweldigende natuurschoon. O, o, o, wat zou ik hier graag overnachten.

Hier kun je boeken.

Prijzen vanaf 130 euro per nacht. Het hotel is alleen geopend van vr-ma.