Ik heb net twee heerlijke dagen in Amsterdam doorgebracht. Met mijn moeder, even samen tijd doorbrengen, winkelen en uit eten. Soms is dat echt even nodig. We kozen ervoor om te slapen in het Conscious Hotel Vondelpark. Dit hotel ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook nog eens ecologisch verantwoord en ligt naast het Vondelpark, dat we graag wilden bezoeken. Het bleek een goede keus. We konden het hotel makkelijk met tram 1 bereiken. Toen we binnen kwamen, viel meteen de leuke inrichting op: een trendy bar met koperen lampen, een enorme groene wand (verticale tuin) van echte planten en lounge-vensterbanken gemaakt van oude borduursels. Daar zijn heel wat oma’s druk mee geweest! Leuk is dat je bij de receptie originele ‘groene’ hebbedingen kunt kopen, zoals Tony Chocolonely repen en eco tassen. De centrale hal en bar waren dus snel goedgekeurd! Nu de kamer nog! Die was iets kleiner dan verwacht, maar verder helemaal prima. Een leuke achterwand, fijne waterbesparende douche en uiteraard een hervulbare eco zeep. En de bedden sliepen goed, wat na een dag slenteren door het Vondelpark en de 9 straatjes erg fijn was! Voor het ontbijt betaal je 13 euro. Je mag dan onbeperkt genieten van biologische lekkernijen. Wij kozen ervoor om aan de bar gewoon een cappuccino met een croissantje te bestellen. Veel goedkoper en voor ons voldoende.

Wat er precies allemaal Conscious is aan dit hotel? De materialen, de producten (van schoonmaakmiddel tot shampoo), het eten en de inrichting. Waterbesparende kranen, linnen gordijn, tafel van gerecycled materiaal… Of ik dat allemaal echt belangrijk vind? Deels wel maar eerlijk is eerlijk, ik koos dit hotel vooral omdat ik het er leuk vond uitzien en de sfeer me goed leek. Tip: de kamers verschillen erg in prijs, afhankelijk van wanneer je boekt. Ik gebruikte de vergelijkingssite trivago om de beste prijs voor onze kamer te vinden. Super handig! Ons uitje zit er weer op. Amsterdam: je was weer top!

Best thing: op een hippe manier toch lekker verantwoord overnachten.

Prijs: verschilt van 55 tot meer dan 140 euro!!

www.conscioushotels.com

 

conscious hotel vondelpark amsterdam conscious hotel vondelpark amsterdam . conscious hotel vondelpark amsterdam 2 conscious hotel vondelpark amsterdam 3 conscious hotel vondelpark amsterdam 4 conscious hotel vondelpark amsterdam ontbijt

conscious hotel vondelpark amsterdam6