Wat was het spannend. Vriendlief had een verrassingsweekend georganiseerd. Ik wist dat we weg gingen, maar niet waar naartoe. Ik wist alleen dat het met een L begon, dat het iets met India te maken had en dat het met de auto bereikbaar was. O ja, en levenskunst was ook een hint. Ik had al van alles bedacht: Leuven, Luik, Leipzig, Limburg, Lille, Leeuwarden, Leiden… Maar eigenlijk wist ik het echt niet. Hoezo India??? Maar uiteindelijk viel het kwartje. We gingen naar B&B L’Art de Vivre in Lille, een B&B met een slaapkamer in India-stijl. Super leuk!

b&b lille

leuke b&b Lille

L’Art de Vivre ligt in het centrum van Lille, maar dan in een rustig deel. Vanuit daar loop je in een paar minuten naar de winkelstraat en het oude deel. Het is gevestigd op de bovenste verdieping van een groot huis. Even wat trappen op (neem dus geen zware koffer mee), maar ach, dat is goed voor je conditie. De kamer is prachtig ingericht met Indiase meubels, stoffen en accessoires. Zelden zoveel Ganesha-beelden gezien als hier. De douche bevindt zich in de kamer, in een apart soort ruimte. Er is lekkere douchegel aanwezig en er zijn zachte handdoeken en een föhn. Het toilet is op de gang, maar is wel voor eigen gebruik.

leuke B&B Lille

Leuke B&B Lille

 

 

ontbijt lille

’s Ochtends hebben we ontbeten in de gezamenlijke kamer beneden. Het ontbijt is typisch Frans: met een baguette, croissantje, wat kazen en zelfgemaakte jam. Verder kun je de hele dag koffie en thee pakken. De theetjes zijn allemaal biologisch en superlekker. Ook in de ontbijtkamer voelt het trouwens een beetje Indiaas, wierook aan en zachte mysterieuze muziek op de speakers. Het voelde wel een beetje gek dat ik nu een keer de touwtjes uit handen gaf. Normaal zoek ik altijd het hotel uit. Nu liet ik het aan Gijs over. Maar gelukkig kent hij mijn smaak heel goed, want L’Art de Vivre is zeker postcard-waardig. Ik had het zelf ook uitgekozen als ik de keuze had.

Best thing: Stukje India in Lille
Prijs: ongeveer 95 euro per nacht

Hier kun je deze b&b boeken