Zoals jullie al konden lezen in mijn reisverhaal over Ibiza heb ik vorige week een nachtje bij Atzaro geslapen. Deze agriturismo stond al heel lang op mijn wishlist. Maar jeetje, die prijzen… In de zomer betaal je voor een overnachting tussen de 300 en 800 euro. Wendy van Dijk boekte met gemak een heleboel kamers toen ze haar huwelijk hier vierde. Maar ik ben geen beroemde presentatrice en vind 800 euro per nacht echt te veel. Maar in de winter is Atzaro gelukkig goed betaalbaar (kamers vanaf 100 euro). En dus greep ik mijn kans. Vriendlief en ik boekten de suite en genoten van alles wat Atzaro te bieden heeft. En dat is veel! Toen ik binnenkwam in de weelderige tuin, moest ik meteen aan Bali denken. De palmen, de tropische bloemen, de bananenbomen, het houtsnijwerk, de Boeddha’s, het langwerpige zwembad… alles leek Aziatisch. En die Aziatische stijl is tot in de kleinste details uitgevoerd. Van mooie deurklinken tot de lantaarns boven de deuren van de suites.

8SPA-sauna-hammam

atzaro 3

Overal in de tuin stonden van die lounge-hemelbedden: echt geweldig. Vanuit een van de bedden keek je uit over een frisgroen grasveld, dat met een beetje fantasie wel een rijstveld leek. En van achter de enorme sinaasappelboomplantages hoorde je het geklingel van de geitenbellen en het geblèr van de geiten zelf. Tja, het is tenslotte een agriturismo. Als je iets verder liep, kwam je langs enorme moestuinen vol lekkere groenten om vervolgens bij de spa te komen en een bubbelbar aan het zwembad. Die bar was nu gesloten, maar zomers zit het er vast vol met gasten die een lekkere champagne komen drinken en half teut een rondje gaan zwemmen.

atzaro restaurant

IMG_6624

IMG_0171

Onze suite was ook een droom. Alleen de geur al! Ik heb me rot gezocht naar een geurbrander of wierook, maar kon niets vinden wat de geur verklaarde, maar wat rook het er lekker. We hadden een zitje met openhaard, een enorm bed met zicht op een groot raam, vanwaaruit we de palmen zagen wuiven en de badkamer was uitgerust met een bad en heerlijke badproducten van Hierbas de Ibiza. Mij maak je erg blij met dit soort verwennerij.

atzaro kamer atzaro

IMG_0168

We zagen de zon ondergaan vanaf ons loungebed aan het zwembad, doken daarna de warme sauna in (slippers included) en genoten aansluitend van een heerlijk diner. Ik denk dat ik een paar keer heb geroepen dat Atzaro een paradijs is. Kortom: ik heb genoten. Volgende winter weer?

IMG_0207

Best thing: de paradijselijke sfeer. Je waant je echt even in Azië!
Prijs: in de winter vanaf 100 euro per kamer

www.atzaro.com