De mooiste stranden van Europa? Die vind je misschien wel in Portugal, en dan vooral in de Algarve. Ik heb hier in elk geval mijn ogen uitgekeken toen ik er op vakantie was. Bijna alle stranden zijn picture perfect en tegelijkertijd heel afwisselend. Van baaien omgeven door goudgele rotsen tot lange zandstranden met wilde golven. Ga jij op vakantie naar Portugal? Dan mag je deze 5 stranden in de Algarve niet missen.

1. Praia Dona Ana 
mooiste-stranden_algarve
Praia Dona Ana bestaat eigenlijk uit twee stranden. Via een uit rotsen uitgesleten tunnel kom je van het ene op het andere strand. Stoere kerels poseren boven op de hoge rotsen, die boven het water uit pronken. Meisjes poseren in het tunneltje. Heel grappig om te zien hoe iedereen zijn best doet om met de meest jaloersmakende kiekjes thuis te komen.

2. Praia do Camilo
camilo
Bijna net zo mooi als Dona Ana. Een ideale plek om de laatste zonnestralen van de dag te vangen. Tip: ga met een bootje varen langs de prachtige rotsformaties.

3. Praia da Cordoama
algarve

Een surfstrand boven Cabo de Sao Vicente. Het is hier prachtig, met woeste golven en surfers die hun kunsten vertonen. Je moet wel flink klimmen en afdalen om hier te komen.

4. Ilha de Tavira
mooiste-stranden-portugal-tavira
Vanuit het super leuke stadje Tavira kun je een boot nemen naar Ilha de Tavira. Dit is een autovrij eilandje voor de kust van Tavira. Ruime zandstranden, strandbarretjes en ligstoelen zorgen ervoor dat het je aan niets ontbreekt. Extra leuk is dat het een eiland is. Je kunt er zelfs overnachten.

5.Ponta da Piedade
mooiste-stranden-algarve
Ook weer bij Lagos. Wat dat betreft is Lagos wel the place to be voor mooie stranden. Ponta da Piedade is uitgeroepen tot mooiste strand. Mooi is het zeker. Maar toch staat het bij mij op nummer 5 omdat je er alleen met een bootje kunt komen vanuit bijvoorbeeld Praio do Camilo, Dona Ana of Lagos zelf. Wel doen, want dit strand moet je gewoon gezien hebben als je op vakantie bent in Portugal!

Voor wie na het zien van deze prachtige foto’s zin heeft gekregen in een vakantie Portugal: ik deel uiteraard ook een hoteltip. Via Neckermann kun je bij Tavira overnachten in Cabanas Park. Vanuit hier kijk je uit over natuurgebied Rio Formosa en het eiland. Wauw! Ze bieden ook massages met uitzicht over het water.
neckermann tavira neckermann tavira 2 neckermann tavira 3