Ik zie de laatste tijd vaak bucketlists voorbij komen van andere bloggers. Bij deze: Zuid-Afrika staat op mijn bucketlist. Vriendlief heeft er en half jaar gewoond, toen hij stage liep. Hij woonde in een groot huis met uitzicht op zee. Ineens was hij niet meer die arme student, maar een villabewoner. Hilarisch! Ik heb voor mijn verblijf in Zuid-Afrika ook al een villa op het oog. Ook met (vanuit sommige kamers) uitzicht op zee. De Blackheath Lodge in Kaapstad doet mijn hartje sneller kloppen. De kamers zijn allemaal ingericht in eclectische stijl en daar houd ik enorm van. Kleurrijke kussens, lampionnetjes, kroonluchters afgetekend tegen donkere muren en een tuin vol bloemen en een zwembad. Met als kers op de taart een veranda voor het ultieme loungen.

zuid afrika cape town lodge-2

zuid afrika cape town lodge 2-2In totaal zijn er twaalf kamers, die verhuurd worden. Allemaal zijn ze anders ingericht, dus met een beetje geluk kun je de kamer kiezen die jij het allermooist vindt. 24 uur per dag kun je maaltijden bestellen, thee en koffie kun je zelf maken en ’s ochtends wordt er ontbijt geserveerd bij het zwembad en onder de veranda. Lijkt mij een fantastisch begin van de dag. De zee kun je, zoals ik al schreef, zien. Binnen een paar minuten lopen sta je op het strand. Topplek dus.
zuid afrika cape town lodge 3-2 zuid afrika cape town lodge 5-2

Best thing: dat het er uitziet als een supergezellig Pippi Langkous huis in plaats van een hotel.
Prijs: vanaf 65 euro per nacht tot 110 euro per nacht

Hier kun je boeken