Nog even en ik ga op yoga & detox reis naar Ibiza! Willemien van Retreat Yourself (de organisatie van de reis) is al op Ibiza en plaatst steeds jaloersmakend zonnige foto’s op Facebook. Zo van: het is hier 22 graden en ik zit met een latte onder een palmboom. En dat gewoon in de winter. Zo fijn. Waar anderen dit jaar voor een wintersportvakantie kiezen, wordt mijn winter experience gewoon wederom Ibiza, daar waar de amandelbomen in bloei staan en het eiland omhullen in een zoete geur. Waar grote groepen toeristen nog lekker weg zijn en je buiten kunt zijn zonder jas. Zo fijn.

Ik heb vandaag alvast mijn koffer tevoorschijn gehaald. Van Duifhuizen tassen en koffers mocht ik een koffer en rugzak uitzoeken om te reviewen.Super leuk en heel nuttig want mijn oude koffer was echt aan vervanging toe en mijn rugzak is op mijn vorige reis gescheurd. Ik koos voor een knalrode Enrico Benetti koffer, die groot genoeg is om een yogamat in kwijt te kunnen en een zwarte Herschel rugzak. Beide gaan mee naar Ibiza en omdat ik samen met Alyssa, mijn reisgenoot, maar 1 koffer heb ingecheckt om kosten te besparen, heb ik vandaag samen met haar uitgeprobeerd of alles er wel in past.

IMG_1648
IMG_1671

 

En zo stonden we vanmorgen gewapend met kledingsetjes en een yogamat (vooral heel veel yoga outfits) om onze koffer heen. Alyssa blogt over yoga en kwam met een indrukwekkende stapel yogaleggings aanzetten. Nee lieve Alyssa, die mogen niet allemaal mee. 15 kilo is ’the max’, dus kies maar je drie mooiste leggings uit om mee te nemen. Ikzelf heb er maar twee, waarvan een nieuwe via Iloveyoga.nl met prachtige tie-dye-print, dus dat moet passen. Alyssa’s nieuwste en super milieuvriendelijke hippie-proof yogamat van Ohmat moest ook zeker weten mee.  Verder nog een reisgids voor de beste adresjes op Ibiza, een goedgevulde toilettas, zonnebrandcreme, een zonnebril, camera, een warm vest (voor de koude ochtenden en avonden) en wat leuke jurkjes, shirtjes en blouses. Maar die konden we ook nog kwijt in onze handbagage. Die rugzak en de trolley van Alyssa stampen we gewoon heel vol.

IMG_1851

IMG_1829

Uiteindelijk was het nog best lastig om te bedenken wat je meeneemt op een winterse yogatrip naar Ibiza. In hoogzomer neem je gewoon alleen jurkjes en een bikini mee. Maar nu moeten we kleding mee voor als het warm is (wat we hopen) en voor als het koud is. Plus alle yogakleding en die mat! Maar het goede nieuws is: het past. Mijn koffer is dus voor de test geslaagd. De garderobe voor een weekje retreat op Ibiza van twee dames past gewoon in één koffer plus rugzak en trolley. Yeah! En zo hebben we maar mooi 50 euro bespaard op het inchecken van nog een koffer.

Hierbij enkele handige tips voor slim inpakken als je niet teveel mee kunt nemen:

 

– Trek zware kleding in het vliegtuig aan, zoals een spijkerbroek, laarzen en een dik vest.

– Neem veel jurkjes mee. Die kun je zonder panty aan als het warm is en is het wat kouder, dan trek je ze met panty eronder aan. Die panty neemt nauwelijks ruimte in, jurkjes ook niet.

– Kies een vest dat bij je jurkjes past, zodat je aan 1 of 2 vesten genoeg hebt. Sowieso zijn vestjes ideaal voor bestemmingen met onzeker weer, want je switch snel van warme outfit naar iets luchtigers.

– Neem miniaturen mee in je toilettas. Ik kies altijd voor miniatuur shampoo, douchegel, gezichtscrème en zonnebrandcrème. Voor het schoonmaken van mijn gezicht zijn kant-en-klare reinigingsdoekjes ideaal.

– Stop boeken en andere zware spullen in je trolley of rugzak. Nog beter: neem in plaats van een dik boek een dwarsligger mee of je E-reader. Scheelt heel veel ruimte!

– In plaats van een dik badlaken neem ik altijd een hammam handdoek mee. Die drogen prima af, zien er mooi uit en zijn super licht.

– Twijfel je of je koffer te zwaar is? Voor een paar euro koop je een handige kofferweegschaal. Dat is een soort haak waaraan je je koffer hangt en dan zie je meteen het gewicht. Zo hoef je ook niet met angst en beven naar de incheckbalie : )

 

Iemand anders nog handige inpaktips? Let me know! Misschien hebben we er nog wat aan voor onze terugreis vol souvenirs van de hippiemarkt….