Reizen geeft een ongelofelijke kick en brengt altijd mooie reisherinneringen voort. Herinneringen die je het liefst een volgende reis opnieuw meemaakt of misschien zelfs wel overtreft. Vervelende ervaringen tijdens een trip of vakantie maak je liever niet mee, maar soms ontkom je er niet aan. Het afsluiten van een goede reisverzekering helpt je om mooie reisherinneringen te blijven maken. Wil jij goed verzekerd op reis maar niet teveel uitgeven aan een reisverzekering? Vind snel een goedkope reisverzekering.

Waarom is een reisverzekering nodig?
Eigenlijk is het antwoord op deze vraag vrij eenvoudig. Reizen brengt nu eenmaal risico’s met zich mee, zeker als je naar het buitenland op vakantie gaat. Materiële schade en letselschade doen zich vaak op de meest onverwachte momenten voor, juist als je het niet ziet aankomen. Schades brengen vaak diverse kosten met zich mee. Deze kosten kun je veelal voorkomen door het afsluiten van een passende reisverzekering.

Hoe vaak reis je?
Om een goede reisverzekering af te sluiten, is het belangrijk om voor jezelf duidelijk te hebben hoelang en hoe vaak je per jaar op vakantie gaat. Ga je niet langer dan 3 weken aaneengesloten op vakantie? Dan volstaat een korte reisverzekering. Ga je meerdere weekendjes of weken per jaar op vakantie naar het binnen- of buitenland? Dan kun je het beste kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Dit is veelal voordeliger dan elke keer een korte reisverzekering afsluiten.

Welke dekking kies je?
Ongeacht welke soort reisverzekering je kiest, de dekking is enorm belangrijk. Je bagage is veelal standaard meeverzekerd op de reisverzekering. Wel heb je bij de meeste reisverzekeraars de keuze uit geen of een beperkt eigen risico. De dekking kun je uitbreiden met diverse andere sub dekkingen:

Geneeskundige kosten
Medische kosten vallen in het buitenland vaak fors hoger uit dan in Nederland. Je (aanvullende) zorgverzekering biedt vaak onvoldoende dekking. Met de rubriek geneeskundige kosten op de reisverzekering ben je uitstekend verzekerd.

Ongevallendekking
Hoe jong of hoe oud je ook bent, een ongeval zit altijd in een klein hoekje. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt biedt de ongevallendekking recht op een uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit.

Gevaarlijke sporten
Ook wanneer je de dekking geneeskundige kosten hebt vallen medische kosten door gevaarlijke sporten hier niet onder. Naast dekking voor sportuitrusting en biedt deze aanvullende rubriek dekking voor medische kosten veroorzaakt door gevaarlijke sporten. Houd je van avontuurlijke sporten zoals duiken, surfen, abseilen of paragliden? Verzeker dan de rubriek gevaarlijke of extreme sporten mee.

Annuleringsverzekering
Onverwachts je vakantie af moeten breken vanwege het overlijden van een familielid? Het kan iedereen overkomen. Een annuleringsverzekering vergoedt de niet genoten vakantiedagen of betaalt je volledige reissom terug. Uiteraard is dit afhankelijk van welke dekking je kiest.

Ga goed verzekerd op reis
Of je nu overnacht in een pipowagen, een citytrip boekt naar Rome of een lange backpack vakantie boekt naar Azië: ga altijd goed verzekerd op reis. Daarmee voorkom je hoge kosten en creëer je nog meer ruimte om te genieten van je vakantie. Kortom, vergelijk de diverse reisverzekeraars en bespaar op je verzekeringspremie.

Dit artikel is voor Your Future Postcard geschreven door Sophie van VergelijkenvanReisverzekeringen.nl