Voor magazine De Smaak van Italië mocht ik afgelopen zomer op reis om een verhaal te maken over Puglia, de ongerepte en beeldschone regio in de hak van de Italiaanse laars. Ik had het geluk te logeren in de prachtige masseria Potenti vlakbij Manduria. Bij aankomst viel meteen de omvang van de masseria op: groot! En dat terwijl er niet veel gastenkamers zijn en elke kamer (of suite) veel privacy heeft. Ik werd samen met fotograaf Chantal, mijn naamgenootje, rondgeleid door eigenaresse Maria Grazia en dochter Chiara. De ‘oh’s en ah’s’ klonken nog lang na. Elk hoekje, elk detail was even mooi, en soms nog mooier dan het vorige. Wapperende witte doeken hielden de zon tegen op het terras, lange takken met kruiden vulden de antieke vazen op tafel en cactussen tekenden scherp af tegen de witte muren van de masseria. En dan was er nog het zwembad. Heerlijk koel, en omringd door vruchtenbomen en ligbedden. De weg ernaartoe is wederom afgedekt met witte doeken, zodat je altijd koel kunt blijven. En dan het eten… Maria Grazia is dol op koken en bereidt de heerlijkste gerechten met de meest verse ingredienten. Zo lekker! Elke ochtend staat ze om 6.00 uur op om brood en taarten te bakken, die heerlijk smaken met een cappuccino. Ja, het leven is mooi op deze masseria. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de kamers, die een voor een stijlvol zijn ingericht en soms zelfs een haardvuur hebben. Masseria Potenti is een droomplek, vlakbij zee en in misschien wel het meest pure stukje Italië. De reportage over Puglia en deze heerlijke plek is nog tot maart 2013 te zien in Smaak van Italië. Snel kijken dus!

Best thing: de enorme gastvrijheid die je hier ervaart. Maria Grazia zorgt werkelijk dat je niets tekort komt. En de verse taart bij het ontbijt

Prijs: op aanvraag, maar rond de 180 euro per nacht

Nog een verzoekje: wil je als je hier boekt erbij vermelden dat je via mijn blog komt? Dan weten de eigenaren en ik hoeveel mensen via Your Future Postcard zijn gekomen en dat is altijd leuk om te weten.

www.tenutapotenti.it

masseria potenti puglia

masseria potenti 05

masseia i potenti

P1010287