Wakker worden in een kasteel is me beter bevallen dan ik ooit had verwacht. Misschien ben ik in het verleden toch een beetje een prinsesje geweest… Het is zo gaaf om te slapen in een hemelbed, tussen eeuwenoude dikke muren, met uitzicht op de meest prachtige kasteeltuin. Daarna een cappuccino drinken met uitzicht op cipressen en citroenbomen en daarna een wandeling maken door de prachtige tuinen. Een duik nemen in het zwembad omringd door perfect geknipte hagen en geurende bloesems met uitzicht op de toren die een replica is van de toren van Palazzo Uffizi in Florence. Jaja, ik ben verknocht geraakt aan het kasteelleven. Palazzo Montegufoni is een prachtig oud kasteel vlakbij het plaatsje Montespertoli, niet ver van Florence. Als gast verblijf je hier in een van de mooie appartementen, ofwel aan de tuinkant of iets dieper het kasteel in. Als je geluk hebt met uitzicht op de oude binnenplaats. Vanuit Montegufoni kun je leuke uitstapjes maken. Wij waren binnen een half uur met de tram in Florence. Terwijl ik deze blog typ, zit ik met een glas wijn (Chianti natuurlijk, want ik zit midden in de Chianti streek) op het terras van het kasteel. Ik voel me de koning(in) te rijk. De meeste andere gasten die hier zijn, zijn Koreanen en Duitsers die hier voor een bruiloft zijn. Lange tafels in het gras, een bruid die de statige trappen afdaalt, begeleid door klassieke muziek. Tja, soms is Italië echt meer dan picture perfect!

Best thing: je balkondeuren openzwaaien en vanaf je raam over de kasteeltuin uitkijken!
Prijs: vanaf 450 per week voor twee personen

Boek hier

www.italissima.nl

kasteel toscane muntegufoni IMG_1040

IMG_1806IMG_1804IMG_1026IMG_1035kasteel-toscane  montegufoni-hotel