Veel van de adresjes die ik op mijn blog verzamel, heb ik of zelf bezocht of ze staan op mijn wishlist. Maar soms krijg ik een goede tip van een van mijn lezers. Zo ook vandaag. Sascha bezocht afgelopen december het Thaise eiland Ko Lipe en sliep daar in Bila Beach Bungalows. ‘Dit paradijsje is echt iets voor op Your Future Postcard’, vond ze. Ik heb de website van Bila Beach bekeken en kon niet anders dan dit beamen. Ik heb er bijna spijt van dat ik er zelf niet ben geweest tijdens mijn Thailand-reis afgelopen maart. Maar wat niet is, kan nog komen. Bila Beach bestaat uit 5 bungalows, die allemaal op ruime afstand van elkaar liggen. Ze zijn in 2009 gebouwd en dus nog lekker fris en nieuw. Hoewel ze basic zijn, heb je volgens mij alles wat je nodig hebt tijdens een verblijf op een eiland als Ko Lipe: een veranda met hangmat (met uitzicht over zee), een lekker bed en een buitenbadkamer (voor dat echte eilandgevoel). Tel daarbij op een gezellige bar en een goed restaurant en volgens mij is het paradijs dan compleet. Ko Lipe zelf schijnt overigens een super relaxt eiland te zijn. Genoeg te beleven, een bohémien sfeer en prachtige stranden en een binnenland vol ongerepte natuur. Het ligt in het uiterste zuiden van Thailand. Voor mij was het toen niet haalbaar om naar toe te reizen, maar anders had ik het zeker gedaan. Al moet ik eerlijk zeggen dat sommige Thai die ik sprak het eiland ‘erg toeristisch’ noemden en het daarom afraadden. Maar van andere backpackers hoorde ik juist niets dan positieve verhalen over dit eiland. Ik zou er dus zeker naartoe gaan als je de kans hebt. Laat je mij dan weten of het echt zo mooi is als ik denk dat het is?

Best thing: je eigen bamboe hut aan zee
Prijs: 1500 baht (ongeveer 35 euro) per bungalow

www.bilabeach.asia