Kou, regen, wind: het is allemaal niet aan mij besteed. Ik ben nu al een strategie aan het bedenken om de komende winter te overleven. Ik heb twee opties: of ik ga naar een warm land ergens ver hier vandaan, of ik dompel me onder in alleen het beste wat de winter me te bieden heeft. Wat betreft dat laatste denk ik aan een blokhut in de sneeuw, zodat ik kan samen met wat vrienden kan doen of ik in de clip van ‘Last Christmas’ zit. Warme chocolademelk, een knapperend haardvuur, marshmallows roosteren, dikke Noorse truien a la Sarah Lund en sleetje rijden. Een blokhut heb ik al gevonden en wel in de Oostenrijkse bergen. De Nederlanders Hans en Nel hebben hier een geweldige plek gecreëerd, waar je het echte Wham-gevoel kunt beleven. Ook kun je deelnemen aan verschillende workshops en themaweken, zoals een inspiratieweek of schrijfweek. De Berghut van Hans en Nel is trouwens ook een bezoekje waard in de zomer of herfst. De omgeving leent zich heel goed voor lange wandelingen en vele uurtjes zwemplezier.

Prijs: vanaf 460 per week
Best thing: de frisse berglucht opsnuiven en daarna opwarmen bij het haardvuur

www.deberghut.com