Vier jaar geleden kwamen we voor het eerst terecht in B&B  Villa Warempel in Valkenburg. Het was alsof we terug werden geworpen in de tijd. Grootmoeders tijd. Thermae 2000 (op vijf minuten rijden van de B&B) was toen de bestemming van onze eerste dag in Limburg. Dit jaar hebben wij in Villa Warempel overnacht na een dag Pinkpop. Een echte aanrader als je niet uit de buurt komt en niet van plan bent ‘s avonds nog huiswaarts te keren of op de camping te slapen.
IMG_1940

Leuk aan Villa Warempel is de retro-stijl. Niet alleen de acht kamers, maar ook de brasserie beneden is helemaal in deze stijl ingericht. Met ‘over the top’ behang en lekker veel kleur. Je wordt gastvrij ontvangen met een kopje koffie of thee en krijgt de sleutel overhandigd van een kamer met eigen douche en toilet. Ontbijten doe je beneden in de brasserie met een heerlijke boterham met gebakken ei, spek, kaas en een tomaatje. Je drinkt je thee uit een kopje uit oma’s tijd en blijft ondertussen rondkijken naar alle leuke ingerichte hoekjes met retro en vintage accessoires. Heb je geen haast, pak dan een boek van de plank en ga lekker in een hoekje zitten lezen. Er is trouwens geen tv op de kamer, maar ‘oma’ is wel modern genoeg geweest om in het hele gebouw wifi te verzorgen.
IMG_1942 IMG_1940 IMG_1900 villawarempel B&B valkenburg

Villa Warempel in gastvrij Limburg is wat mij betreft een aanrader voor jong en oud. Of je nu een dagje naar Thermae gaat, een dag Valkenburg wilt verkennen of net als ons naar Pinkpop gaat en een plek zoekt om te slapen. Wij komen zeker nog een keertje terug.

Best thing: terug naar grootmoeders tijd
Prijs: 80 euro

www.villawarempel.com

Door gastblogger Maryke Mondria