Parijs is altijd een goed idee. Ik ben nu vier keer in de ‘stad van de liefde’ geweest en het wordt eigenlijk wel eens tijd voor een vijfde keer. Maar dan met de kindjes. Het lijkt me zo leuk om Olivier en Lola Parijs te laten zien. Met ze over de Seine te varen en ons te vergapen aan de Eiffeltoren. Maar is dat leuk, een stedentrip Parijs met kinderen? Ja, toch!? Ik zocht vast uit wat je allemaal in Parijs kunt doen met je kinderen erbij.

Rondvaren over de Seine

Ja, dûh, natuurlijk hoort deze in het rijtje tips. Een rondvaart over de Seine is leuk voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen. Bewonder samen alle bijzondere bruggen en natuurlijk de Eiffeltoren vanaf het water.

Een portret laten maken in Montmartre

Montmartre is de kunstenaarswijk van Parijs en een must-mee tijdens een stedentrip Parijs. Je vindt hier straatmuzikanten en portrettekenaars te kust en te keur. Voor kinderen is een mooie portrettekening natuurlijk een perfect souvenir. Als ze tenminste zo lang stil kunnen zitten! Nog een trekpleister in Montmartre: de schitterende draaimolen vlakbij de Sacre Coeur.

Spelen in Jardin du Luxembourg

In Jardin du Luxembourg kunnen kinderen varen met een houten modelbootje. En dat niet alleen! Het is ook dé plek om lekker te spelen en te schommelen. Een kindvriendelijke oase midden in de drukke stad!

 

Crêpes eten

Pannenkoeken zijn altijd een succes bij kleine fijnproevers. De Franse variant, de crêpe, vast ook. Je vindt de befaamde crêpes op bijna elke straathoek. Maar het leukst is het om echt bij een Crêperie te gaan eten. Mijn tip: kies er een met Nutella en banaan!

Het riool in

Een uitdagend en educatief uitje tijdens je citytrip Parijs is een bezoek aan het Rioolmuseum. Hier leer je niet alleen van alles over het tot stand komen van het riool, je leert ook over… poep. Met als hoogtepunt een tocht door het riool: 500 meter onder de grond. Neus dicht!

Springen in Jardin des Tuileries

Tussen het Louvre en Place de la Concorde vind je Jardin des Tuileries. Dit grote stadspark is een waar kinderparadijs. Ten eerste vanwege de trampolines die hier staan. Tegen betaling mogen kinderen hier naar hartenlust springen. Verder is er een speeltuintje en een doolhof (aan de Louvre-kant). In de zomervakantie vindt er een grote kermis plaats in het park inclusief reuzenrad en draaimolen. Fijn voor papa en mama: in het park staan veel stoelen, waar je heerlijk op kunt relaxen.

Dierenkaravaan in het Natuurmuseum

Een museum dat leuk is voor jong en oud is het National Museum of natural history. In dit natuurmuseum is de topattractie de dierenkaravaan. Een hele stoet opgezette dieren – van giraffen tot apen – laat zien hoe de evolutie is verlopen. Heel bijzonder! Dino-fans bij je? In een aparte tentoonstelling kun je ook skeletten zien van dinosaurussen en mammoets.

 

 

Spelen in Jardin d’Acclimatation

Een van de mooiste speelparken van Parijs vind je in het noordwesten: Jardin d’acclimatation. Kinderen vermaken zich hier wel een tijdje met de vele attracties en klimrekken. Van een achtbaan tot bootjes: het is er allemaal. De entree is niet hoog, maar je betaalt wel per (bewegende) attractie.

Je ogen uitkijken bij Centre Pompidou

Op het plein voor het Centre Pompidou is altijd wel wat te zien. Acrobaten, clowns, straatartiesten… Het lijkt hier wel een circus. Ook de kleurrijke fontein met bewegende objecten is bij kinderen favoriet.

Dagje Euro Disney

Tja… als je dan toch in Parijs bent én de tijd hebt, sla je een bezoek aan Euro Disney natuurlijk niet over.

En meer

Er is natuurlijk nog veel meer te beleven met kinderen. De Eiffeltoren beklimmen, de Notre Dame (wat daar van over is) bekijken en heel veel ritjes in alle Parijse draaimolens maken… Wat zijn jouw tips voor een stedentrip Parijs met kinderen?