Ik vind de Provence en de Cote d’Azur de mooiste regio’s van Frankrijk. Beide hebben zo ontzettend veel te bieden. De ene dag sta je middenin een lavendelveld met daartussenin klaprozen. Daarna hang je lui in een hippe strandtent in Saint-Tropez. Even later stop je pardoes de auto omdat je een brocante (rommelmarkt) in een weiland ziet, waar je iets leuks hoopt te scoren. En er zijn grootse dingen: die indrukwekkende kloof Gorges du Verdon en de Mont Ventoux. Wat voel je je nietig als je hier vlakbij bent. En het eten, de wijnen, de stokbroden… alles is lekker. Dit is mijn vakantie in de Provence en Cote d’Azur in 5 polaroids.

provence lavendel

reisblog tips saint tropez

bormes-les-mimosas-provence

provence-tips

roussillon-oker

Als ik deze foto’s terugzie, krijg ik heel veel zin om terug te gaan. Lijkt me ook leuk om de accommodaties waarover ik eerder schrijf, weer eens op te zoeken. Zoals deze knusse chambre d’hote in Moustiers Sainte Marie en deze stacaravan.

Meer weten over deze mooie regio’s? Kijk hier.